Представят премиерно романа „Кръстопъти и ветрове"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:38 / 07.05.2009
1956
На 15 май 2009 г, петък, от 18 часа в литературния салон на читалище „Възраждане" - Старинен Пловдив, ул. „Стоян Чалъков" №1 /Чалъковата къща/, премиера на романа „Кръстопъти и ветрове" от Иванка Денева /Издателство „Български писател", 2009/. Представя Никола Иванов. Водещ Димитър Атанасов.

Иванка Денева е писателка, критичка и журналистка. Завършила е българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски". За защитен дисертационен труд й е присъдена научната степен доктор. Член на Съюза на българските писатели - София. Творческите й интереси са в сферата на романа и разказа, на литературната и театрална критика. Автор е на романа „Жарава" /изд. „Захарий Стоянов", 1999/. Публикува поетичната антология „Светлик на душата" /изд. Хр. Ботев", 2000/ и изследването за „театъра на прехода" - „Искри от Мелпомена" /изд. Хр. Ботев", 2001/. През 2003 г. излиза от печат белетристичната й книга „Този корав залък животът" /повест, новели и разкази, изд. „Български писател"/, а в 2006 г. първата електронна книга „Живот на възел" /е-издателство „Литернет"/. Автор на пиесите „Портрет с въглен и светлина", на пътеписи и множество публикации в централния и регионален печат по научни, обществени и културно-естетически проблеми и на научно изследване за процесите на литературното развитие. В чужбина произведения на Иванка Денева са представени в антологии, периодични издания и сайтове за литература и култура в Англия, Канада, Чехия, Непал, САЩ, Турция, Австралия, Сърбия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съю...
Жалко! Разводът официално е потвърден от едната страна
Доц. д-р Пламен Кръстев: При застудяване дозите на лекарствата за...
Българинът и компотите в мазата – традиция, и то с много плюсове
Големи стратегии тази вечер в "Игри на волята"
Ясен е първият финалист в "Биг Брадър"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).