Премиера на "Луна за двама" от Геновева Цандева

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
06:10 / 17.12.2005
1753
Днес от 15 часа в галерия “Ромфея”, Пловдив, бул. “Марица” №83 ще се състои премиера на стихосбирката "Луна за двама" от Геновева Цандева /ИК “Сафо”, Ловеч, 2005/. Поетесата с китара ще представи своите нови стихове в песни, композирани от нея. Организират Дружество на писателите – Пловдив и галерия “Ромфея”.

Геновева Цандева е родена в Ловеч. През 1976 г. се дипломира в Учителския институт - Плевен. По-късно завършва ПУ "Паисий Хилендарски", специалност "Предучилищна и начална педагогика". Живее и работи в Пловдив. Бивша състезателка по спортна стрелба. Открита като поетеса от Дамян Дамянов. През 1997 г. Военно издателство - София отпечатва първата й стихосбирка "Гнездо от обич". Книгата е преиздадена през 1998 г. Като поетеса с китара дебютира на бардфестивала "ПОКИ" в град Харманли през 1998 г. През 2000 г. издава втората си стихосбирка "Дъждът съблича птиците", посветена на Дамян Дамянов. Много от стиховете в тази книга тя превръща в песни. За песента си "На Кръстова гора" през юли 2001 г. става носител на Втора награда от националния преглед на любителското художествено творчество в Българската армия. През 2001 г. на националния конкурс "Мелнишки вечери на поезията" получава специалната награда за най-хубаво стихотворение, посветено на жената - "Жена съм". На бардфестивала в Ловеч през 2003 г. също получава една от наградите, а една година по-късно нейната песен "Молитва за Ловеч" става химн на родния й град и печели наградата на издателска къща "САФО". През миналата година на Първия национален фестивал на патриотичната песен "Оттука започва България" в Шумен се класира на второ място с авторската песен "Мой Балкан" по текст на пловдивската поетеса Венета Архангелова. Членува в Дружеството на пловдивските писатели и поетичен кръг “Метафора”.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Комета приближава Земята
Мария Силвестър с мъка съобщи: Валето си замина
Турбофилмирана лесбийка: Скандал в "Островът на 100-те гривни"
Дяволският мост в Родопите – символ на конфликт между доброто и з...
Доскорошен кмет използва новия жокер в днешния "Стани богат", тръ...
Обърнете си внимание: Не се фокусираме, просто "скролваме", а тов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).