Премиера на най-новата книга на проф. Марко Семов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:49 / 08.03.2005
3416
В петък, 11 март, в 18 часа в Балабановата къща в Старинен Пловдив Марко Семов ще представи новата си книга "Писма до България“, издадена от ИК "Хермес".
Ето какво казва авторът за книгата си: "След излизането на скандалната някога „За Япония като за Япония” познати и непознати са ме питали: А кога ще напишеш и „За България като за България”? Отговарях, че всичко, което съм написал досега – пътеписите за Япония, за САЩ, за Гърция, за Индия, Монголия, – са в крайна сметка все това: гледане към България. Не зная дали всички тези „Писма до България” ще оросят с радост душата на читателя, но че са автентичен летопис на уж най-демократичното време в историята ни – сигурен съм."
Марко Семов е работил повече от 30 години като журналист в национални медии. Защитил e голяма докторска дисертация на тема - „Българският национален характер в творчеството на Захарий Стоянов, Антон Страшимиров и Иван Хаджийски”. Професор е в СУ „Св. Климент Охридски” и член е на Националната агенция за оценяване и акредитиране на университетите. Член е на СЕМ. Издал е над 50 книги - есета, повести, пътеписи и трудове по българската народопсихология.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Приличаш на малко момиченце: Новата визия на Преслава
Ергенка разкри пола на бебето по нестандартен начин
Анджелина си призна за новия мъж
bTV копира Nova, пуска предаване като "Пееш или лъжеш"
Зрители: Ясно е, че е нагласено, но този път прекалихте много
Почина победител от "Евровизия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).