През 2024 г. може и да разберем можем ли да живеем без интернет достъп

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:18 / 12.12.2023
6005
Можете ли вече да живеете без интернет достъп? Отговорът на този въпрос може и да разберем по-скоро, отколкото си мислим. През 2024 г. Слънцето ще достигне своя максимален цикъл и се очакват изключително силни бури, които е възможно да прекъснат интернет връзката на Земята в продължение на седмици.

Най-близката ни звезда е динамична сфера от плазма, която излъчва неизмеримо силни магнитни полета. Тези полета влияят и на нашата планета. Когато тези полета бъдат нарушени се получават т.нар. слънчеви бури, които изпускат в пространството огромни количества радиация и заредена плазма, пише bTV.

На всеки 11 години магнитните полета на Слънцето се обръщат – феномен, който съвпада с повишаването на активността на звезда. Според анализа на Центъра за космически науки в Калкута, Индия, пикът на соларния цикъл ще настъпи по някое време между януари и октомври през 2024 година.

При достигане на Земята, радиацията и плазмата могат да нарушат сателитните ни връзки, да прекъснат електричеството, интернет комуникациите, да нарушат работата на GPS-ите и да повишат рисковете от излагане на радиация на пилоти и персонал.

Основната ни защита от тези събития е магнитното поле на Земята, което до голяма степен ограничава проникването на радиацията на Слънцето. Възможно е през следващата година да се наблюдават по-чести северни сияния, които да са разположени по на юг от обикновено.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Без еквивалент! Джокович запя "Луда по тебе", стана да танцува и ...
Земеделец си тръгна със само 500 лева от "Стани богат". Ники Кънч...
Колорит, адреналин и спиращи дъха "Игри на волята"
Не й личи, че е раждала преди само 6 месеца
Една звезда на 72: Той е боксьор, но печели куп награди като акть...
Сашо Кадиев се събра с бившата си жена


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).