Презентация на Истанбулското биенале в Баня старинна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:25 / 19.07.2005
1518
На 21 юли, четвъртък от 18:00 ч. в Център за съвременно изкуство - Пловдив, баня Старинна Емил Миразчиев ще направи презентация на Истанбулското биенале 2003. Представянето ще бъде мултимедийно и ще бъде направено чрез видео материал. Следващото издание на Истанбулксото биенале е тази година през октомври. То е едно от най-мащабните и значими събития, представящо най-новите постижения и форми в съвременното изкуство. Изданието му през 2003 година беше осмо по ред с куратор Дан Камерън, директор на Нов Музей за съвременно изкуство в Ню Йорк. В Осмо Международно Истанбулско Биенале взеха участие 85 автори от 42 държави. Техните произведения бяха изложени в 4 основни изложбени пространства и на множество места в градската среда на Истанбул.
Целта на тази презентация е да се запознае пловдивската публика с големите събития, случващи се на съвременната арт-сцена. Презентацията е част от поредицата презентации в програмата на Центъра за съвременно изкуство в нашия град. Инициативата стартира с презентация на Венецианското Биенале 2005. Организаторите - сдружение "Изкуство днес" ще направят тази инициатива на Центъра регуляран и достъпна за широка пубклика.

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Почина победител от "Евровизия"
Нана Гладуиш: На мъжа ми му направиха тежка сърдечна операция - о...
Комета приближава Земята
Мария Силвестър с мъка съобщи: Валето си замина
Турбофилмирана лесбийка: Скандал в "Островът на 100-те гривни"
Дяволският мост в Родопите – символ на конфликт между доброто и з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).