При проблеми с кръвното, ето каква трябва да е закуската

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:46
1006
Балансът на кръвното налягане е от изключителна важност за цялостното здраве. Високото кръвно налягане е предпоставка за сърдечносъдови заболявания, инфаркти, инсулти и може да засегне косвено други органи и системи. Недобре контролираното кръвно налягане може да увреди бъбреците, черния дроб, мозъчната дейност, нервната система, пикочната и отделителната системи. Има някои практики всяка сутрин, които могат да ви помогнат да контролирате кръвното налягане по-лесно.

Кои са сутрешните практики за контрол на кръвното налягане?

Намалете кофеина 

Прекаляването с кафето е един от навиците, причиняващи високо кръвно налягане. Кофеинът е стимулант, който има свойството да свива кръвоносните съдове и по този начин увеличава натиска върху стените им. Така кръвното налягане се увеличава. Ако ограничите кофеина всяка сутрин и пиете по-малко кафе, ще подобрите стойностите на кръвното налягане.

Можете да направите кафето си по-слабо, а можете да го замените и със зелен чай, който е с по-ниско съдържание на кофеин.

Яжте балансирана закуска 

Пропускането на закуската има негативен ефект върху кръвното налягане, а и не само. Ако се преборите с този вреден навик и започнете да закусвате с балансирано меню всяка сутрин, ще се радвате на добър контрол на кръвното налягане.

Здравословната закуска за здраво сърце и балансирано кръвно налягане трябва да включва протеини, полезни мазнини, натурални сложни въглехидрати и много фибри. Тази комбинация спомага за превенция на високото кръвно налягане.

Избягвайте захарта 

Захарта не е вредна само за фигурата ви. Тя определено не е предпоставка единствено за развитие на диабет. Всъщност захарта има силно възпалителен характер, който оказва негативно влияние върху всяка тъкан в тялото, включително върху тъканите на сърдечносъдовата система, предупреждават от "Азжената". Редовната консумация на захар причинява възпаления, които повишават кръвното налягане и създават условия за сърдечносъдови заболявания.

Редовни упражнения 

Ако превърнете упражненията в редовна практика всяка сутрин ще се радвате на балансирано кръвно налягане. Сутринта е най-подходящото време за тренировки, които стимулират работата на сърдечносъдовата система и спомагат за качествен контрол на кръвното налягане. Колкото по-редовни сте в упражненията сутрин, толкова по-здрава сърдечносъдова система ще имате.

В допълнение ще се радвате на стегнати мускули, стройна фигура, добро храносмилане, високи нива на енергия и работоспособност, добър хормонален баланс и здрава нервна система.

Медитирайте 

Една страхотна практика сутрин, която помага за баланс на кръвното налягане, е медитирането. Медитацията намалява стреса в тялото, стимулира серотонина, балансира дишането и сърдечния пулс, успокоява. Всички тези положителни ефекти са ценни за понижаването и контролирането на нивата на кръвното налягане.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Страшен инцидент в "Игри на волята" едва не завърши с голяма траг...
Ана Пападопулу партнира на Пенко Господинов в новия сериал "Трево...
Папи Ханс: Имам да обявя нещо голямо
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
Останала е под пари! Сърби разкриха хонорара на Камелия за купона...
Катето Евро: Каква загуба, той вече не живее при мен!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).