Продават вила шедьовър с 23 спални и 19 бани за няколко десетки милиона долара

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:04
1090
Едно от най-великите произведения на италианската архитектура и някога предпочитана ваканционна дестинация за кралица Виктория е Villa Palmieri. Тя е пропита с история и сега може да бъде ваша, ако имате повече от 50 милиона евро, по данни на CNN.

Как изглежда вилата?

Разположена сред хълмовете в покрайнините на Флоренция, вилата се простира вяло на почти 4000 квадратни метра, градината й обхваща девет хектара, което я прави вторият по големина парк в града, според изявление изпратено до CNN от Dreamer Real Estate, която се занимава с продажбата. 

На територията гостите могат да пристигнат през хеликоптерната площадка, преди да се насладят на тенис корта, тучните градини и старинния плувен басейн. Междувременно вътре в къщата има 23 спални и 19 бани, всички със собствен богато украсен интериор и подредени около вътрешен двор.

Повече за вилата 

Вилата датира от 14-ти век и първо е била собственост на семейство Фини, преди да бъде закупена през 1454 г. от Матео ди Марко Палмиери, който е дал името си на имота. През 1760 г. той преминава в английски ръце, когато го купува третият граф Каупър и впоследствие е собственост на граф на Крауфорд и Балкарес. 

През този период кралица Виктория за първи път посещава вилата, като остава там за един месец през 1888 г., преди да се върне през 1893 и 1894 г. Плакети, отбелязващи нейното време там, все още могат да се видят на някои дървета в градината.

Виктория се грижи да разполага с всичките си домашни удобства, докато е във вилата, като легло, два фотьойла, диван, маса за писане и вана, които да бъдат изпратени преди престоя й, заедно с други мебели и два портрета на покойния й съпруг, принц Албърт, съобщава New York Times през 1888 г.

Преди връзката на Виктория с имота, той вече е свързан с един от най-известните италиански писатели, Джовани Бокачо, който се смята, че описва градините му в своя "Декамерон“ – сега смятан за шедьовър в италианския литературен канон, пише bussinessnovinite.bg.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
Останала е под пари! Сърби разкриха хонорара на Камелия за купона...
Катето Евро: Каква загуба, той вече не живее при мен!
Семейството на Брус Уилис не знае дали той ще успее да отпразнува...
Какви обикновено са причините, които ни принуждават да продадем а...
Какво ни чака до края на септември според датата на раждане


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).