ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Продуктите, които не бива да претопляме в микровълновата | ||||||
| ||||||
"Особено опасни са претоплените ястия от заведения за бързо хранене. Такива храни вече съдържат трансмазнини и при повторно загряване могат да отделят токсични вещества. Изключение правят хлябът и зърнените храни без мазнини, които могат безопасно да се нагряват в микровълнова фурна", казва Мойсенко. За претопляне на храни, особено на млечни продукти, диетологът препоръчва да се използва електрическа или газова печка. Специалистът съветва такива ястия да се затоплят само веднъж, след което да се консумират или изхвърлят, пише "Факти". |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Съпругата на Гунди: Разделихме се заради рутина, исках свобода
09:04 / 11.11.2024
КЗП: Бъдете готови за големи опашки и сериозно чакане
14:02 / 11.11.2024
Голям град в Южна България осъмна с първи сняг за сезона
08:33 / 11.11.2024
Днес става на 62
08:31 / 11.11.2024
Росица Пейчева по-щастлива от всякога
13:01 / 11.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета