Проект Visions of Rome в ТракАрт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:30 / 13.09.2005
994
На 15.09.2005 г. в Културен Център TRAKART стартира проектът Visions of Rome, финансиран от Европейската комисия по програма Култура 2000. Девет организации участват в изграждането на едногодишния проект - Музеят в Бат, Англия - като лидер на проекта.

Съорганизатори на проекта са Пуенте Хенил, Испания; Асколи Писено, Италия; Енна, Италия; Пекс, Унгария; Одрин, Турция и България ще бъде представена от фондация Тракарт. Три от участващите археологичиски обекти и музеи са под защитата на UNESCO. Куратори от най-добрите европейски организации, в сътрудничество с художници от всяка организация сътрудник, ще работят с млади хора от шесте различни държави. Проектът е изграден, за да свърже млади хора чрез европейското наследство, давайки им възможност да работят с други младежи от Стара Европа. Най-осезаемия резултат от проекта ще бъде изложба, показана в седемте различни страни сътрудници. Тя ще съдържа фото/видео представяне на наследството на Рим в страните съорганизатори. Изложбата ще стартира едновременно във всички страни, както и с интернет сайт, създаден в тясно сътрудничество и партньорство по време на развитието на проекта и целящ да проследи миграционнити и културни връзки в римската империя.

Първата среща по проекта е с начало 15.ІX.2005г. четвъртък от 9:30 часа в Културен Център Тракарт. Тя ще продължи няколко дни, като чуждестранните партньори ще бъдат запознати и със други обекти от нашето богато и значимо историческо минало.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Почина победител от "Евровизия"
Нана Гладуиш: На мъжа ми му направиха тежка сърдечна операция - о...
Комета приближава Земята
Мария Силвестър с мъка съобщи: Валето си замина
Турбофилмирана лесбийка: Скандал в "Островът на 100-те гривни"
Дяволският мост в Родопите – символ на конфликт между доброто и з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).