Пълна зала чу концерта по случай 200 години от рождението на Шуман

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:50 / 06.11.2010
1753
Пловдив отново има диригент от изключителна класа, какъвто градът заслужаваше - маестро Алексей Измирлиев. Концертът посветен на 200 г от раждането на Роберт Шуман, който се състоя снощи отново бе пред пълна зала. Аплодисментите, които получиха диригентът, оркестърът и солистката проф. Жени Захариева доказаха, че трудът им е оценен по достойнство.

Алексей Измирлиев и Жени Захариева бяха извикани няколко пъти на бис. Публиката в Пловдив очевидно цени качеството и се завръща в залата. Почитателите на симфоничната музика отново имат диригент, отстояващ традициите на големите имена работили с Пловдивска филхармония. Диригент,какъвто не е имало на наша сцена повече от година - след напускането на Георги Димитров.

Програмата на Държавна опера Пловдив продължава с постановка на операта "Мадам Бътерфлай", която ще се състои на 11 ноември от 19 часа в Концертна зала. В главната роля ще чуем гост-солистката Елена Баръмова.


Виж коментарите (2)
Още новини от Любопитни новини:
Забрани и обичаи на Петровден
Някои чревни бактерии могат да увеличат риска човек да започне да...
Силна магнитна буря е ударила Земята днес, ето кога се очаква да ...
Стефчо Автографа черпи Катето Евро с кафенце в Пловдив
Брендо остава в ареста
bTV анонсира големи промени от юли


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).