ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Рекламата ще прави мобилните телефони безплатни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:11 / 13.11.2006Коментари (0)1589
©
Ерик Шмид, шеф Google Inc., има визия за бъдеще време, в което мобилните телефони ще бъдат безплатни за потребителите, които са съгласни да получават по телефона си насочена реклама, съобщава Агенция Ройтерс, цитиран от Money.bg.
Шмид е заявил, че мобилните телефони все повече заприличват на ръчни компютри. Потребителите прекарват с телефона си дневно не по-малко от 8 - 10 часа в разговори, писане на съобщения и сърфиране в мрежата. В тази връзка рекламата по телефона може да се превърне в жизнена форма на финансиране.

„Вашите мобилни телефони трябва да бъдат безплатни", счита Шмид. Според него централен момент е, че плащанията от рекламодателите трябва да нараснат. В момента Google работела върху контрола над личните потребителски данни.

Google съхранява потребителските данни от стотици хиляди персонални компютри. Компанията се опитва да намери система, чрез която историята на личното търсене или електронната поща да може да се пренася от един уеб - сайт към друг.

Шмид пояснява по време на реч на тема бизнес иновации пред Висшето училище по бизнес към Станфордския университет, че в момента екипът му работи върху осигуряване на еквивалент на „преносимостта" на телефонния номер: ситуацията, в която операторът се сменя, но телефонният номер се запазва. Интернет - базираната услуга ще помогне да се запазят персоналните данни и ще отразява тенденцията за все по-отворени медии.

В момента Google експериментира с реклами чрез текст и визия върху малките екрани на мобилни телефони. Успех е стратегията в Япония, където пазаруването, гледането на телевизия и рекламирането чрез мобилен телефон вече е нещо обичайно.

Шмид все пак посочва, че мобилните телефони ще бъдат „безплатни" по начина, по който са безплатни в момента вестниците: от столетия те се издържат чрез реклами и не са съвсем „без цена" за потребителя, но продажната им стойност е съществено занижена.

Google очаква през тази година да спечели 10 милиарда долара от продажба на текстови реклами, насочени към сърфиращите в мрежата. Смята се, че след време рекламите по мобилните телефони ще се изравнят с обема на средствата, влагани в интернет - реклами.

Според Ерик Шмид „информацията не трябва да се държи като заложник. Трябва да се подготвим за новите неща, преди законът да ни принуди.".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: