100 люти чушки за 3 минути!
Това е голямата цел, която си поставя Фердун от Кирково. По този начин коравият родопчанин е в пълна готовност да се впусне в надпревара и за световен рекорд, с който да влезе в "Гинес".
Непобедимият чушкоядец е №1 в цялата страна по надяждане с лютивите пиперки, без значение от сорта и степента на лютивост, които не са проблем за здравия стомах на 58-годишния мъж.
"Готов съм за "Гинес". Ако имам силна конкуренция, мога да изям 100 пиперки за 3 минути. Когато се явя на състезание, са ми предлагали пари да не се явявам, защото нямам конкуренция. Като ме видят, другите се отказват", разказа 58-годишният мъж.
Той е непобедим рекордьор по надяждане с люти чушки у нас. 50 огнени пиперки за 3 минути глътва строителният техник на фестивала на лютата чушка в Кирково. Постижението му се превърна както в недостижимо за никой друг в България и до днес, така и в претендент за рекордите на "Гинес".
Фердун Абдулрахман е категоричен, че лютите чушки са най-ефикасната и непобедима ваксина срещу COVID-19 и всички зимни вируси, които върлуват. Убиват всякакви вируси и зарази, вдигат имунитета и правят хората железни.
"Гарантирано лютите чушки са щит за организма, повярвайте ми. Хапвайте на всяко ядене, освен ако нямате проблем със стомаха", съветва читателите на
"България Днес" здравият родопчанин.
След феноменалното си представяне Фердун няма никакъв проблем нито с корема, нито с други важни органи. Дори обича да изяжда по 3-4 пиперки преди обяд и вечеря, за да му се отвори апетитът.
Непобедимият чушкоядец е експерт в строителството. Преди това девет години е бил директор на училището в близкото село Кърчовско. Бил е преподавател по информатика, математика, физика и физкултура.
В началото Фердун изобщо не подозира, че организмът му притежава такава способност. По случайност минава покрай организаторите на надяждането с люти чушки и пита за какво се записват участниците. Един от мъжете му казва, че това не е за него и няма смисъл да пита. Тогава любопитството се задейства у Абдулрахман и след това помита всякаква конкуренция по пътя си.
Фердун има достатъчно запаси от лютивите пиперки и за студените зимни месеци. Част от тях са в буркани, други са пресни и чакат да бъдат глътнати на родопската трапеза.
Той се е разпределил със съпругата си по-най-добрия семеен начин - половинката му се грижи за отглеждането им в парника и на открито, а Фердун - за скоростното им изяждане.