Само една щипка от тази съставка подобрява вкуса на кафето

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:23 / 07.05.2023
7991
Щипка сол, добавена към кафето след смилане, ще премахне горчивината и ще подобри вкуса на напитката. Тази неочаквана гурме хватка бе предложена от експертката на шотландската кафе верига Кейт Джонстън в интервю за "Хъфингтън пост“.

Според специалистката, за разлика от захарта или млякото, солта не маскира вкуса и аромата на печените зърна, а по-скоро подчертава техните сладки нотки и естествена горчивина.

Тя добави, че солта няма да е необходима, ако зърната са избрани на вкус и изпечени правилно. Но трикът със солта ще бъде незаменим при приготвянето на студени кафета и коктейли с кафе, защото помага да се върне вкусът на прясно сварена напитка.

По-рано диетоложката Анастасия Ефимова предупреди за напълняване от кафе. Тя каза, че самото кафе почти не съдържа калории, но като пие напитка със захар, сметана и сироп, човек може бързо да напълнее, информира Nova.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Геро: 50 килограма си заминаха
Пълно лунно затъмнение, ще се вижда и от България
"Бригада нов дом": На по-шокиращо място от това не сме били
Решителна крачка прави една от зодиите днес
Зависими ли сте към TikTok? Създадоха скала за пристрастяване към...
Зрителни смущения, повръщане, сънливост и смърт: Над 160 души са...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).