Шеф Кустев: Брад Пит ми остави бакшиш от 50 паунда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:59 / 18.12.2023
6433
“Целенасочено новата ми книга се казва "69 рецепти с история". Реално написах рецептите и после осъзнах, че са излезнали 69, но това се оказа доста добър маркетингов трик като име на книгата, защото всички питат защо са 69. Ако беше друго числото никой нямаше да пита."

Това каза в "Добро утро, Европа“ по Euronews Bulgaria  шеф Илиан Кустев.

Историите в книгата са за рецептите. Откъде съм ги взаимствал, с кого съм ги правил. Има такива с японски мои колеги, с Андре Токев, с други приятели, феноменални шефове от целия свят. Така съм навързал рецептите, че да е интересно на хората откъде идват тези неща и как съм ги научил. Опитах се да бъде забавна книгата. За мен рецептите не са сложни, опитах се да ги направя максимално разбираеми за хората. Отговарям на въпроси в социалните ми мрежи.  Не мога да отговоря на всички, но се старая.

Аз не прекалявам с храненето, просто пробвам нещата, които готвя. Това не е ядене. В кухните с висок статут задължително се пробва. Но главните готвачи там казват - пробваме, не ядем. Разбираш какъв е вкусът и така.

Ям основно протеин - пиле, риба, телешко, зеленчуци, от плодовете си позволявам основно банани, и разбира се от време на време зимата по-мазно месо или сиренца.

Моят девиз е "Перфектната подготовка предотвратява провала на представлението". Това ни различава от Мишлен ресторантите по света и нашите тук. Там имаш абсолютно всичката посуда - блендери, цедки, рингове, силиконови форми. Това нещо ти дава възможност да се разгръщаш. Така си улесняват живота. Колкото и да натискаш, ако нямаш хубав блендер няма как да направиш гладко пюре например.

Аз съм изключително горд, че съм имал възможността да готвя на Маргарет Тачър. Не съм я виждал, тя си ядеше от нашето дневно меню в Лондон, когато работих. Там няма как да имаш претенции, всичко е много високо качество, с много хубави продукти, просто няма как да сбъркаш каквото и да ядеш. Винаги изпращаше комплименти на кухнята. Тя ядеше различни храни. Риба, телешко, хапваше и доста зеленчуци с трюфел. Не беше много претенциозна. Но заради възрастта не ядеше всякакви неща. 

На Джони Деп решихме да му направим качамак с Явор Сарафов, нещо, което е близо до нашата кухня. Леко го променихме, направихме и таратор. Постарахме се да усети нашия вкус.

Още 2006 г. готвих на Брад Пит. Сега разбирам защо ядеше такива неща, готвих му омлет от белтъци, просто този тип хранене те държи в добра форма. Даде ми 50 паунда бакшиш, защото много му хареса.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6971):
01.10.2024 Ще се превърне ли "Тревожност" в хит?
24.09.2024 Ивайло Захариев: Съпругата ми бе подложена на онлайн тормоз
24.09.2024 Хванаха Радина Кърджилова как се кара с новото гадже на улицата
10.09.2024 12 години заедно, 4 деца, а любовта им е като по филмите
09.09.2024 Фаталната любов, която пленява сърцето на Мерил Стрийп, но свършва преди да е започнала
09.09.2024 Георги Тошев призна за Натали Трифонова, шефовете на bTV го спънали
Още новини от Любопитни новини:
Моника Белучи си взе куче от развъдник в Пловдив
Грандиозен гаф на бТВ в "Стани богат"
Сузанита: Държах нож срещу майка ми
Славена Вътова вече официално е разведена
Биляна Гавазова най-после се омъжи
Пловдивска красавица най-накрая разкри кой я издържа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).