ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Шеф Кустев показа страхотната си приятелка | ||||||
| ||||||
46-годишният софиянец се запалва по кулинарията покрай баща си, който работи в "Балкантурист". Кустев изкарва готварски курс и случайно заминава за Холандия, където е и първата му работа като готвач. Горд е, че е приготвял храна за политици от ранга на турския президент Реджеп Ердоган, Маргарет Тачър и за звезди от шоубизнеса като актьора Брад Пит. Когато готвил за бившата половинка на Анджелина Джоли, получил бакшиш от 50 паунда за омлет от белтъци. Българинът приготвя нискокалоричния омлет и го гарнира с тартар от сьомга. В него слага червен лук, каперси и краставица. След това Илиан заминава за Лондон, където става част от екипа на шеф Джон Уилиямс в петзвездния хотел "Риц". Там Кустев "се шлифова“, а през 2006 г. е увековечен на снимката за 100-годишния юбилей на "Риц". През 2016 г. заминава за Париж, където твори рамо до рамо със знаменития шеф Пиер Гание в ресторант с три звезди "Мишлен". Професионалният му път го отвежда и в "Павильон Ледойен" - по това време с три "Мишлен" звезди и заемащ престижното 9-о място в света. Там създава шедьоври с Яник Алено, известен като бога на сосовете в модерната днешна френска кулинария. Въпреки че мечтата на Кустев е била да стане футболист, любопитството го отвежда в кухнята, а години по-късно вече готви за куп звезди. За своите 26 години професионален опит, той е консултирал и ръководил редица престижни ресторанти и вериги у нас, работил е със световноизвестни имена, сред които личният готвач на Мадона - Джико Хамиджукоку. През 2019г. Кустев сбъдва мечтата си да отвори собствен ресторант, но пандемията казва тежката си дума. Година по-късно заведението затваря врати, а Илиан е изправен пред банкрут с доста дългове. Успява да си стъпи на краката чак тази пролет. Към момента той е кулинарен консултант и партньор във фирма, чиято дейност е насочена към търговия основно на млечни продукти. Виртуозният кулинар с опит в най-престижните световни ресторанти беше участник във "Фермата“. Той влезе в аграрното риалити преди 3 години. "Искам да разбера как ще се справи градското момче, тоест аз, с това предизвикателство. Аз съм много луда глава, правил съм много неща. Не ме е страх и от работата – строил съм, доил съм. Но ми е интересно как ще се държа психически, какво ще построя... Естествено, интересуват ме парите, за да изравня головата разлика и да се оправя с ресторанта. Той е моя отдавнашна мечта, реализирана наскоро и потопен" – сподели тогава Кустев, който не успя да победи в шоуто. Кулинарят е разведен от години, като има една дъщеря от проваления си брак. Илиан дълго време беше сам, но преди година срещна любовта в лицето на младата Силвия. "Тя е добра и много се грижи за мен. Изключително отговорна е, обича да готви... Вече рядко се срещат такива млади дами“, хвали я новият член на журито в кулинарното шоу. Приятелката му е най-големият фен на качамака с чоризо и топено сирене, с който готвачът впечатли самия Джони Деп. Използва именно чоризо, защото следва световните тенденции да комбинира различни вкусове от различни краища на света. Кустев разкри и тайната си съставка – сос, наречен "пържи-печи“, състоящ се от 50% олио и 50% чисто масло. Силвия приготвя на готвача здравословни ястия, тъй като той е известен с този си начин на живот и спортуването. Здравословното хранене му помага да има не само неизчерпаема енергия и тонус, но и спортно тяло. Силвия също има слабо и стегнато тяло. Двамата не крият силните си чувства и са неразделни. Тв кариерата на шеф Кустев стартира след най-драматичния период в живота му – развод със съпругата заради брутална изневяра от нейна страна. "Рогата ми бяха като на лопатар“, споделя кулинарят. С вече бившата му жена се запознават, докато той е шеф готвач в 5-звездния хотел "Риц" Лондон, където става част от екипа на шеф Джон Уилямс. В Лондон Кустев работи активно 2 години. Връща се у нас през 2005 г., за да сключи брак с избраницата си. След кратък престой в Банско, кулинарният спец заминава за Париж и там работи основно в ресторанти с по 3 звезди "Мишлен“. Уж много се обичат с жена си, чуват се всяка вечер за по час и си говорят колко държат един на друг, но тя започва паралелни връзки. "Тогава се случи растежът на моите рога. Разбрах, когато се прибрах. Научих от дъщеря ми, която беше само на 6 години. Тя ми призна за майчините си подвизи. Не беше никак приятно да науча от детето какви ги е вършила съпругата ми“, огорчен е той. Шеф Кустев решил да направи собствено разследване. Лъжел съпругата си, че не е у дома, докато в същото време гледал телевизия в хола. Тя пък му споделяла, че вече си е у дома. Не я преследвал, но ходел на местата, където тя твърдяла, че се намира и очаквано я нямало там. В един момент се уверил, че слуховете за нейното "бръмчане" не са преувеличени. Така, хваната едва ли не на калъп, тя признала. В крайна сметка се стигнало до развод. Сега шеф Кустев живее със Силвия. Казва, че е щастлив с нея и се радва, че младата булка се разбира добре с дъщеря му Никол, която готвачът обожава и е най-важния човек в живота му, пише "Уикенд". |
Още по темата: | общо новини по темата: 6976 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/1163 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Синоптик: От 6 декември започва продължителен период на снеговалежи
14:11 / 28.11.2024
Виктор и Беба отново заедно
08:42 / 29.11.2024
Годеж 17 години след първата им среща, когато са били деца
15:49 / 29.11.2024
Ударно начало на декември за три зодии
14:46 / 28.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета