Шеф Петров се вбеси на "Мастършеф"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:34 / 12.10.2023
7750
Шеф Петров скочи на "Мастършеф". В основата на гнева на готвача е неправилно отваряне на миди.

"Много ме озадачи в "Мастършеф" това, че хората отварят черни миди сурови - казва шеф Петров и добавя: Това за мен е направо подсъдимо! Първо, защото единствено стридите и понякога мидите сен жак се отварят сурови и никои други."

Според Петров черните миди са абсолютно забранени за обработка преди варене. Най-малкото защото са много твърди и при отварянето им може да се стигне до инциденти като порязване.

"Всеки един добър адвокат в света, когато види това предаване, може да го осъди. Нито един готвач в света не отваря черни миди сурови" - категоричен е шефът.

Топготвачът добавя, че мидата трябва да се сложи за секунди във вряла вода и след това тя сама се отваря. Според него няма логика да се отвори сурова мида, която след малко ще бъде сготвена.

"Има и още едно правило: Черна мида, която се глазира и не се отвори, се хвърля, защото е развалена. Отделно, когато се напъва, можеш да вкараш парче от черупката вътре, което дори не се усеща. Това парче може да ти влезе в червата и да ти направи големи проблеми."

Петров казва също, че показването на такива практики могат да накарат някого да се нарани вкъщи и когато се пореже с някоя мида, може да каже: "Ами аз гледах от "Мастършеф".

Според Петров подобни предавания трябва да наемат кулинарни консултанти, защото рано или късно някой ще ги осъди за нещо.

"Господа продуцентите е крайно време да започнат да мислят за това, с което се занимават. Цялата ни нация най-вече гледа телевизия и трябва да са много отговорни. Не хората, които са в предаването, а хората, които са ангажирани да го правят" - казва Петров.

От самото предаване отказаха да коментират думите на готвача.

Проверка на "България Днес" в интернет установи, че черни миди често се отварят, преди да се готвят. По този начин например се готви в Англия. На много други места по света също черните миди първо се отварят и после се готвят. Всеки шеф си е шеф и сам си решава какво да прави. Ако все пак решите първо да отворите мидата, а после да я готвите, бъдете внимателни.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6805):
03.07.2024 Мъжът на Роксана я спасил от фалит
02.07.2024 По-добре не закусвайте банани
01.07.2024 Диляна Попова го играе амазонка на "Острова на стоте гривни"
27.06.2024 Сузанита с ужасяващо признание, станала жертва на наркотиците, направила и опит за самоубийство
22.06.2024 Любимата на Георги Блажев го зарадва с безценно парти в парка за рождения му ден
21.06.2024 Бившата жена на Джуди Халваджиян се омъжи за друг
Още новини от Любопитни новини:
Ендокринолог: Дългият сън в детската градина води до ранно затлъс...
Биляна Йотовска се похвали с важен момент в образованието на дъще...
Маги Сидерова се отправи към екзотичен остров с любимия
Д-р Ива Гаврилова: Тенът не е на мода
Адвокат от Пловдив: Анализите му са на ниво 5-6 клас от Спортното...
Рафи Бохосян за баща си: Отне ми време да разбера, че тази болка ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).