Шеф Петров се вбеси на "Мастършеф"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:34 / 12.10.2023
8346
Шеф Петров скочи на "Мастършеф". В основата на гнева на готвача е неправилно отваряне на миди.

"Много ме озадачи в "Мастършеф" това, че хората отварят черни миди сурови - казва шеф Петров и добавя: Това за мен е направо подсъдимо! Първо, защото единствено стридите и понякога мидите сен жак се отварят сурови и никои други."

Според Петров черните миди са абсолютно забранени за обработка преди варене. Най-малкото защото са много твърди и при отварянето им може да се стигне до инциденти като порязване.

"Всеки един добър адвокат в света, когато види това предаване, може да го осъди. Нито един готвач в света не отваря черни миди сурови" - категоричен е шефът.

Топготвачът добавя, че мидата трябва да се сложи за секунди във вряла вода и след това тя сама се отваря. Според него няма логика да се отвори сурова мида, която след малко ще бъде сготвена.

"Има и още едно правило: Черна мида, която се глазира и не се отвори, се хвърля, защото е развалена. Отделно, когато се напъва, можеш да вкараш парче от черупката вътре, което дори не се усеща. Това парче може да ти влезе в червата и да ти направи големи проблеми."

Петров казва също, че показването на такива практики могат да накарат някого да се нарани вкъщи и когато се пореже с някоя мида, може да каже: "Ами аз гледах от "Мастършеф".

Според Петров подобни предавания трябва да наемат кулинарни консултанти, защото рано или късно някой ще ги осъди за нещо.

"Господа продуцентите е крайно време да започнат да мислят за това, с което се занимават. Цялата ни нация най-вече гледа телевизия и трябва да са много отговорни. Не хората, които са в предаването, а хората, които са ангажирани да го правят" - казва Петров.

От самото предаване отказаха да коментират думите на готвача.

Проверка на "България Днес" в интернет установи, че черни миди често се отварят, преди да се готвят. По този начин например се готви в Англия. На много други места по света също черните миди първо се отварят и после се готвят. Всеки шеф си е шеф и сам си решава какво да прави. Ако все пак решите първо да отворите мидата, а после да я готвите, бъдете внимателни.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6975):
07.11.2024 Орхан Мурад залюби два пъти по-млада от него
30.10.2024 Ето я годеницата на Виктор от "Биг брадър"
23.10.2024 Коцето прибрал 20 бона от клипче в социалните мрежи
09.10.2024 Най-известният брадър в България: Мъчно ми е, че не ме поканиха в студиото за първия епизод
01.10.2024 Ще се превърне ли "Тревожност" в хит?
24.09.2024 Ивайло Захариев: Съпругата ми бе подложена на онлайн тормоз
Още новини от Любопитни новини:
Ще почувстваме неразположения тези дни
Соня Васи за дъщеря си: Има й нещо на мозъка, което трябва да се ...
Неочаквана раздяла, Буков отново е сам
Две изключително редки имена празнуват на 25 ноември
Ето защо се мразят синоптичките Никол Станкулова и Лора Георгиева...
Иван Христов: 3 уискита до 9.00 сутринта, после вино и бири, а за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).