Ще бъде издадена секретна биография на Адолф Хитлер

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:37 / 14.03.2005
1422
В Германия и Великобритания ще бъде издадена секретна биография на германския нацистки лидер Адолф Хитлер, която през 1949 година била издадена за съветския лидер Йосиф Сталин, съобщи британското издателство "Джон Мъри”.
"Книгата на Хитлер”, издадена в един екземпляр, била подарена на Сталин декември 1949 година. Много години тя се съхранявала в неговия личен архив, а през 2004 година била открита там от германския историк Матис Улем.
"Вторият екземпляр на биографията бил направен през 1965 година и се е съхранявал в друг архив”, - коментира представителка на издателството. Издаването на неизвестната досега книга се планира за март тази година в Германия, а през ноември – във Великобритания.
Биографията на Хитлер била написана въз основа на бележки от разпит на двама негови приближени – Хайнц Лингe и Отто Гюнше в течение на две години в Москва след края на Втората световна война.
Тези хора са работили с Хитлер в течение на 10 години и са били арестувани. Телата на самия Адолф Хитлер и неговата жена Ева Браун са открити в берлински бункер, където те се намирали през последните си дни. Сталин одобрил написването на такава книга, понеже искал да разбере психологията на Хитлер и да бъде напълно уверен в това, че нацисткият диктатор действително е мъртъв, се казва в съобщението на британското издателство.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Ергенка разкри пола на бебето по нестандартен начин
Анджелина си призна за новия мъж
bTV копира Nova, пуска предаване като "Пееш или лъжеш"
Зрители: Ясно е, че е нагласено, но този път прекалихте много
Почина победител от "Евровизия"
Нана Гладуиш: На мъжа ми му направиха тежка сърдечна операция - о...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).