ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
След 136 години една от най-големите мистерии в историята е разгадана?
©
Това е лицето на най-известния сериен убиец в света според автор, който изучава случая на Джак Изкормвача от близо 30 години.

Изследователят на Изкормвача Ръсел Едуардс е използвал нова технология за ремоделиране на лицето, за да създаде това CGI черно-бяло изображение на това как убиецът би изглеждал по това време.

Едуардс използва ДНК доказателства от шала на една от жертвите си, за да "докаже“, че Джак Изкормвача всъщност е Арън Космински, еврейски имигрант от Полша, който беше един от ключовите заподозрени по време на ужасяващите убийства в Уайтчапъл.

Сега, във втора книга по случая, г-н Едуардс твърди не само, че окончателно е идентифицирал Изкормвача, но и причината, поради която е осакатявал жертвите си по такъв начин и как е избягвал правосъдието.

Полицията всъщност разследва бруталните убийства на 11 жени, главно проститутки, от април 1888 г. до февруари 1891 г., известни като убийствата в Уайтчапъл. Свързват Джак Изкормвача с поне пет от жените. 

Широко прието е, че от третото до седмото от тях, известни като Каноничните убийства, които определено са били извършени от Изкормвача, защото са са с отстранени вътрешни органи, което води до теория, че убиецът е имал някакви анатомични или хирургични умения.

Мери Ан Никълс, Ани Чапман, Елизабет Страйд, Катрин Едоус и Мери Джейн Кели са убити в продължение на девет седмици от август до ноември 1888 г. 

И така, как г-н Едуардс "потвърди" Космински като Изкормвача?

Полицай Уоткинс бе човекът, който откри силно осакатения труп на четвъртата жертва на Изкормвача Катрин Едоус на 30 септември 1888 г. на тротоар на площад Митър.

 

Главата й беше почти отсечена, а носът й разрязан. Тя е била втората му жертва в същата нощ. До нея е имало копринен шал, който е бил целият в кръв.

 

През 2007 г. Едуардс, бизнесмен от северен Лондон, намира шала  на търг в Бъри Сейнт Едмъндс, Съфолк. По шала са си личали петна от кръв и сперма.

По-късно беше установено, че когато тялото на жертвата е било откарано към моргата, полицейски сержант Амос Симпсън го е взел като "подарък" за съпругата си Джейн.

Въпреки че никога не го е носила, той остава в семейството от поколения и е продаден на търг от пра-пра-племенника на сержант Симпсън Дейвид Мелвил-Хейс.

Въпреки това дизайнът и използваните багрила изглеждаха като тези от времето, произведени в Санкт Петербург. Това накара г-н Едуардс да се замисли дали това всъщност не е било притежание на заподозрения за Изкормвача Космински, който произхожда от Руската империя.

 

Възможно ли е да го е оставил на местопрестъплението, чуди се той. Така започна дълга поредица от ДНК тестове на предполагаемите петна от кръв и сперма с помощта на далечни роднини на жертвата и заподозрения.

Искането за ексхумация на тялото на Космински беше отхвърлено, но ДНК, открита в петната от сперма, също съвпадаше с един от потомците на сестрата на Космински.

Космински е роден на 11 септември 1865 г., което го прави на 22 и 23 години по време на убийствата. Той израства в Клодава, близо до Варшава, като най-малкото от седем деца, като баща му умира, когато той е едва на осем години.

Майка му се омъжва повторно, но пастрокът му го малтретира сексуално. През 1882 г., шест години преди убийствата, семейството бяга в Ийст Енд на Лондон, за да се спаси от антисемитизма, който се разпространява в Източна Европа след смъртта на цар Александър II година по-рано.

Полицейски доклади, публикувани през 1894 г. като Меморандумът на Macnaghten, записаха, че детективите смятат, че той изпитва "голяма омраза към жените, особено към класата на проститутките, и има силни склонности към убийство“.

Но дори тогава политическата коректност ги караше да не са склонни да обвиняват евреин, поради потенциалните последици от антисемитизма.

Тъй като досега не са открити известни снимки на Космински, г-н Едуардс се свързва с неговите потомци, за да получи възможно най-много исторически семейни портрети, за да ги въведе в сложна компютърна програма, която е създала негово подобие въз основа на външния вид на близки роднини.

Новото изображение показва млад мъж с къса коса, високи скули и пронизващ поглед.

Допълнителни изследвания на г-н Едуардс оттогава разкриха как според него серийният убиец е избегнал правосъдието поради участието на брат му в масонството.

През февруари 2023 г. той получи няколко снимки, включително една от 15 мъже, всички с мустаци на кормилото и облечени в костюми с горна дреха. Те бяха разкрити, че са членове на ложата на Израел, орден на масонството, създаден за еврейски имигранти във Великобритания с огромно влияние в Кралството.

Едуардс е убеден, че Изкормвача е изпълнявал масонски инструкции за убийствата. Той също така вярва, че масонските връзки на брат му вероятно са били това, което е попречило на ареста на по-малкия му брат, за да се избегнат ударите срещу евреите.

Още по-тревожно е, че Изкормвача е оставил друга следа на мястото на убийството на Едоус. Наблизо е била надраскана с тебешир фразата:

"Юдеите са хора, които не бива да бъдат обвинявани за нищо.“

С думата Juwes, изписана по същия масонски начин.

Космински никога не е арестуван и през 1890 г., след шизофреничен срив, при който заплашва сестра си с нож, той е предаден в лудницата Колни Хач в Северен Лондон.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да (1650) 59%
Не (917) 33%
Не мога да преценя (246) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: