Сложете това в бидона при зелето и то ще стане най-вкусното на света

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:16 / 25.11.2024
2533
Времето за приготвяне на зимнина е в пика си и всяка умна домакиня гледа да се запаси с възможно най-много вкусни и полезни изкушения, с които да глези любимите си хора в студените месеци.

Киселото зеле е на първо място в списъка й, защото освен салата, с него може да приготви и куп ястия – от вкусни по-вкусни.

Днес бързаме да споделим с вас една страхотна рецепта за кисело зеле. Бъдете сигурни, че всеки път ще ви се получава перфектно. 

Как се приготвя перфектното кисело зеле в бидон? Кисело зеле може да се приготвя както в бидон, така и в буркан.

Домакините обаче предпочитат първия вариант, защото рецептата е много по-лесна и не се налага предварително да режат зелето.

Списък с продукти: 

зелено – 30 кг

сол – 1 кг

хрян – 200 гр

Начин на приготвяне:

Зелето се почиства, а след това се откъсват горните листа. Кочанът се изрязва дълбоко и се пълни със сол, след което зелките се подреждат в бидона. 

Празните пространства могат да се запълните с четвъртини. Хрянът се поставя между зелето. Ако е нужно, отгоре то се затиска с камък, след което се залива с вода. 

Желателно е всеки ден да му хвърляте по един поглед, за да видите как върви процесът. При необходимост може да приготвите още саламура.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Виждала е Светия отец, но докъде ще стигне в играта?
Какво е бронирано кафе и защо хората го пият?
Журналист: Такова нещо като агент Гунди няма
Веселин Маринов: Искам да върна времето назад, за да поправя греш...
Годеж в "Биг Брадър"
Питието, което събира хората, но и лекува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).