Софийски художник подрежда за първи път изложба в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:07 / 26.06.2009
1543
На 30 юни в галерия Възраждане ще се открие изложба живопис "Свръхчовешка комедия" на софийския художник Яким Дейков - първо представяне пред пловдивска публика.

Една странна и неочаквана изложба - така, извън контекста на това, което ни заобикаля, че и след като я види човек, преценката малко трудно се промъква между предварителните очаквания. 

Може би първото, което си казваш, е "защо пък не!". И усещането за това, колко човешки пътеки сме забравили и засипали с "модерното" си ежедневие. И още, че трябва да откриваме не само бъдещето си, но и миналото си. Да! - малко повече литература и, ако щете слово - темата на изложбата просто иска необходима коректност към литературния оригинал. (Защо пък сме решили, че нечленоразделната реч на масовата нефигуралност може да измести могъщата сугестия на словото?).

Просто темата на изложбата е родила формата си. Монолог или диалог - представената изложба е далече от търсенето на провокации и полемики. Тя просто е такава, каквато е и с въпросите и отговорите си е на вашето любезно внимание - не като носталгични симулации и умиление, а с истински жив интерес и контакт.

проф. Иван Праматаров

Яким Дейков е роден през 1965 г. През 1990 г. завършва НХА специалност "Консервация и реставрация". Преподавател в УАСГ София в катедра "рисуване и моделиране".


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Жалко! Разводът официално е потвърден от едната страна
Доц. д-р Пламен Кръстев: При застудяване дозите на лекарствата за...
Българинът и компотите в мазата – традиция, и то с много плюсове
Големи стратегии тази вечер в "Игри на волята"
Ясен е първият финалист в "Биг Брадър"
Бум на турските сапунки, сериали със стари и нови сюжети тръгват ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).