Среща с поета Велизар Велчев ще се проведе утре

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:29 / 08.04.2009
1888
Среща-разговор с поета Велизар Велчев ще се проведе утре от 18 часа в Литературен салон "Възраждане", Старинен Пловдив. Той ще бъде представен от литературния критик Владимир Янев. Срещата е организирана от Дружество на писателите - Пловдив и читалище "Възраждане" .

Велизар Велчев е роден в село Хайредин, Врачанско. Завършил е ТМЕТ "Д-р Никола Василиади" - Габрово /спец. "Автомобили, поддържане и ремонт"/, а по-късно - Българска филология във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Работил е в Дома на хумора и сатирата, бил е редактор в Литературно-художествения алманах "Зорница", драматург в Драматичен театър "Рачо Стоянов" - Габрово, редактор в сп. "Габрово 5300", художествен редактор в Рекламно-издателска къща "ДАВИД", чиновник в Община Габрово, редактор в различни вестници и списания /като например списанието-фантом "Черна котка"/. Бил е още шофьор, охранител, безработен.

Издал е книгите "Колелото на живота" - сборник народни анекдоти, пословици и поговорки /Изд. "Хр. Г. Данов", Пловдив 1987/, "Други самотности" - стихотворения /Изд. "Български писател", София 1995/, "Съдържание" - стихове /Университ. изд."Васил Априлов", Габрово 2001/ и "НепоносСимост" - стихове /Изд. "Сира", В. Търново и "Екс Прес", Габрово, 2007/. „7/8 по британски. Четива за прелетни птици." (2009). Живее и работи в Габрово.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съю...
Жалко! Разводът официално е потвърден от едната страна
Доц. д-р Пламен Кръстев: При застудяване дозите на лекарствата за...
Българинът и компотите в мазата – традиция, и то с много плюсове
Големи стратегии тази вечер в "Игри на волята"
Ясен е първият финалист в "Биг Брадър"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).