Стартира фестивалът "Рошавата котка"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:15 / 08.05.2010
1832
Фестивалът за Театрално, Музикално и Танцово Изкуство „Рошавата котка" ще се проведе днес и утре в Драматичен театър Пловдив. Откриването е от 10 часа. Plovdiv24.bg е медиен партньор на събитието.

Организатор на фестивала е Ротаракт клуб - Пловдив, с финансовата подкрепа на Ротари клуб - Пловдив, Ротари клуб - Пловдив - Пълдин, Ротари клуб - Пловдив - Филипопол. Сред основните съмишленици на идеята е и Регионалния инспекторат по образованието. Идеята за провеждането му принадлежи изцяло на Ротаракт клуб - Пловдив. През 2010 г. фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив и е финансиран по програма "Пловдив за младите".

Основна цел на фестивала е поощряване на талантливите деца в българските училища да развиват способностите си в различните области на изкуството. Фестивалът дава сцена за изява на младите таланти, където те свободно да покажат възможностите си, да сверят часовниците си и да се запознаят с други млади хора с подобни интереси. В категорията за театър взимат участие трупи с театрални постановки. В музикалната категория вземат участие солови или групови изпълнители на песни, както и на всякакви музикални инструменти - вокални формации (за забавна детска песен, автентичен фолклор и хорови формации за школувано пеене) и инструментални формации (народен оркестър и оркестър от класически инструменти). Частта за танцово изкуство е предназначена също за изпълнители на всякакви танци без ограничения в брой участници и във вида на танците.

Участниците в фестивала са разделени в две възрастови категории - от 6 до 12 години, и от 13 до 19 години.

Журито е съставено от 5 човека - театрален специалист, музикален специалист, специалист по танци, ротарактор и дете. Участниците във всеки отделен жанр се оценяват от журито поотделно. Победителите се класират от първо до трето място за всеки отделен жанр, както има и голяма награда на фестивала.


Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
Останала е под пари! Сърби разкриха хонорара на Камелия за купона...
Катето Евро: Каква загуба, той вече не живее при мен!
Семейството на Брус Уилис не знае дали той ще успее да отпразнува...
Какви обикновено са причините, които ни принуждават да продадем а...
Какво ни чака до края на септември според датата на раждане


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).