Стоян Петров и Мария Бъчварова в академията на Международен фестивал „Евроталант"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:17 / 04.09.2005
3701
Стоян Петров и Мария Бъчварова се завърнаха от участие в Международния фестивал „Евроталант”, който се проведе в периода 20-28 август в Прага, Чехия. В списъка с участниците двамата изпълнители попаднаха след кастинг и селекция на международно жури. „Евроталант” събра млади певци от Полша, Германия, Словакия, Русия и Латвия.

Изпълнителите преминаха през обучение по техника на пеене, хореография и поведение на сцена, след което изнесоха пет грандиозни концерта със специален гост - победителят в полското издание на Star Academy.

Стоян Петров и Мария Бъчварова се представиха с авторски песни и кавърверсии. Истински фурор предизвика изпълнението им на „Назад, назад, моме Калино”, което бе излъчено и в централната емисия новини на телевизията, медиен партньор на „Евроталант”.

През идния месец двамата заминават за Италия, където ще представят отново България във фестивал за млади изпълнители. През декември пък отлитат за Африка, където ще се проведе Световната олимпиада по изкуствата. Там те отново ще представят свои песни, както и български фолклор. „Участията ни зад граница доказаха, че ако има нещо, което трябва да покажем на света, това са българските песни”, казва Стоян.

През тази година Стоян Петров издаде първата си самостоятелна песен „Знаеш-знам”. Екип на Global Films с режисьор Асен Соколов и оператор Силвестър Йорданов засне видеото към парчето, а стайлингът на Стоян и осемте статисти бе дело на Кремена Халваджиян. За снимачна площадка послужи запустял ж.п завод в контраст с женствеността на петте момичета, героини в клипа.

Стоян Петров е от Стара Загора, а телевизионната аудитория го познава от предаването „Бум” по Евроком България, където бе водещ заедно с Лили Бързева. В Пловдив се запознава с Мария Бъчварова и започват съвместна работа. Следват участия в различни национални и международни конкурси и фестивали. В момента двамата подготвят репертоара си за предстоящи изяви. Информацията е на erogance.net.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Почина победител от "Евровизия"
Нана Гладуиш: На мъжа ми му направиха тежка сърдечна операция - о...
Комета приближава Земята
Мария Силвестър с мъка съобщи: Валето си замина
Турбофилмирана лесбийка: Скандал в "Островът на 100-те гривни"
Дяволският мост в Родопите – символ на конфликт между доброто и з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).