Световноизвестна флейтистка свири в Етнографския музей

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:57 / 12.06.2006
1333
Световноизвестната флейтистка Шефика Кутлуер от Турция ще свири на 13 юни в Етнографския музей. Заедно с нея на сцената ще бъдат пианистката Зорница Петрова и китаристката Стела Митева-Динкова. Триото ще изпълни творби от Моцарт, Борн, Ибер, Пиацола, Женен, Доплер, Юн и Демияк.

Шефика Кутлуер свири в Президентския симфоничен оркестър на Турция, тя е носител на най-високото национално отличие за творчески постижения – Наградата на Президента на републиката. Репертоарът, с който гостува на много световни сцени, обхваща музика от барока до съвременността, в него се пресичат идеи на Изтока и Запада. Много от творбите, които изпълнява, са писани специално за нея, тъй като е известна със своята виртуозност. Била е солист на симфоничните оркестри в Берлин и Токио, на Кралската филхармония, на Камерния оркестър на Европейския съюз. Инструментите, на които свири, са златни и сребърни, изработени лично от легендарния майстор Й. Хамиг и неговите наследници.

Гостуването на Шефика Кутлуер в Пловдив бе осъществено със съдействието на Генералното консулство на Република Турция в града. Концертът започва в 20 ч.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Турбофилмирана лесбийка: Скандал в "Островът на 100-те гривни"
Дяволският мост в Родопите – символ на конфликт между доброто и з...
Доскорошен кмет използва новия жокер в днешния "Стани богат", тръ...
Обърнете си внимание: Не се фокусираме, просто "скролваме", а тов...
Водещи на bTV се изпокараха в ефир
10 години се носят на вихъра на любовта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).