ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Тайната на най-вкусните пържоли, вижте рецептата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:21 / 31.12.2023Коментари (0)5400
©
Научете се да готвите сочно вратните пържоли на фурна по тази рецепта! Ако искате печени сочни свински пържоли, не е нужно да ходите в ресторант. Лесно можете сами да създадете истинска атмосфера на бирен ресторант у дома, ако изберете правилните мезета, които да придружават вашата бира: например свински пържоли с пържени картофки.

Известно е, че правилното печене на пържола изисква внимание и стриктно спазване на времето. Ако не сте доволни от този вариант, пригответе ястието във фурната.

Ето една невероятно проста рецепта за сочна свинска пържола на фурна. Съставки на най-вкусните вратни пържоли на фурна

·        Свинско (врат) – 600гр

·        Соев сос – 1 с.л.

·        Зехтин – 2 с.л.

·        Смес от черен пипер – 1 ч.л.

·        Морска сол (едра) - на вкус

Рецепта за готвене стъпка по стъпка на най-вкусните вратни пържоли на фурна: Изплакнете свинското месо, подсушете го и го нарежете на пържоли с дебелина около 2 сантиметра. Сместа от черен пипер се счукват в хаванче, смесват се със солта, соевия сос и зехтина. Сместа се намазва върху пържолите от всички страни. Покрива се със стреч фолио и се оставя да се маринова на стайна температура за 20 минути.

Завийте месото в два слоя фолио и поставете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути. Внимателно разгънете фолиото, намалете температурата на 180 градуса и печете още 5 минути. Или по-дълго в зависимост от желаната степен на готовност. Готовите пържоли се нареждат върху плот за сервиране и се нарязват.

Каква е тайната на най-вкусните вратни пържоли на фурна? Възможността за правилно изпичане на пържоли до необходимата степен зависи от много фактори: съдържанието на мазнини в месото, дебелината на тигана, силата на огъня на котлона, дебелината на самата пържола и т.н. необходимите умения се развиват постепенно, за да намерите най-добрия вариант, който ви подхожда. Важно!

Неподходящият тиган може да провали и най-добрата рецепта. Ако използвате готови смеси от подправки, не забравяйте да прочетете съставките на опаковката. Често такива смеси вече съдържат сол, вземете това предвид, в противен случай рискувате да пресолите ястието, пише Actualno.com.


Още по темата: общо новини по темата: 295
26.11.2024 »
24.11.2024 »
12.10.2024 »
23.01.2024 »
14.01.2024 »
13.01.2024 »
предишна страница [ 1/50 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
51-ото Народно събрание
Мачове между Локо и Ботев сезон 2024/2025
Малолетни нападнаха служител в България мол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: