ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
То е точно обратното на един от главните злодеи в нашето хранене - лошите мазнини | ||||||
| ||||||
Все повече хора откриват неговите полезни свойства – в кухнята за готвене, в козметичната индустрия в продукти за разкрасяване и още много. В качеството си на напълно натурален и органичен продукт, едно кокосово масло може да донесе много ползи за вашето здраве и страхотен външен вид. Видове кокосово масло Познати са три основни вида кокосово масло: Натурално нерафинирано кокосово олио – получава се от пресни кокосови орехи и рафинирано - изсушената кокосова вътрешност се рафинира и обезцветява; Хидрогенизирано кокосово масло – с по-голямо количество наситени мазнини; Фракция от кокосово масло – съдържа дълговерижни мастни киселини и е изключително здравословно. Приблизителни хранителни стойности В 100 грама кокосово масло се съдържат около: 890 ккал.; 0,00 белтъчини; 0,03 въглехидрати; 100,00 мазнини; 0,00 захари; 0,00 фибри. Състав и приложения на невероятното кокосово масло Лауриновата киселина е съставката с най-голям дял, а тя се среща много рядко в природата. Самото масло се състои от 90% лесно разградими мастни киселини. Те се трансформират в енергия в черния дроб и не се съхраняват като мазнини. Останалите съставки са: 5-6 % полиненаситени мастни киселини; 1,5-2% мононенаситени мастни киселини; Поли-феноли, витамин Е, витамин К и желязо. Можете да разпознаете хубавото кокосово масло по това, че то трябва да е нерафинирано, студено пресовано без оцветители и без хидрогенирани мазнини. То се усвоява лесно от храносмилателните органи и не предизвиква скок в нивата на инсулина. Като за начало може да пробвате да го добавите към своето кафе или чай вместо подсладител. Студенопресованото кокосово масло е много подходящо за кулинарни шедьоври, защото издържа на високи температури без да се деформира. Освен това никога няма да граняса и не образува транс мазнини. Убедихте ли се вече в невероятните му качества? Ако още не сте, продължаваме с другите сфери на приложение като: За хидратация и омекотяване на кожата и косата; Като част от здравословно готвене и хранене; За регулиране нивата на холестерол и превенция на сърдечно-съдови болести; Антимикробно и противовъзпалително средство; В борбата с излишните килограми и за усвояване на хранителни вещества; Ускорява процеса на оздравяване на тъканите; Подпомага защитните сили на организма и засилва имунитета; Действа успокояващо за премахване на стреса и умората; Като ексфолиант за тяло, лице и устни; Как да съхраняваме тази суперхрана Прието е, че най-качественото кокосово масло идва от Индия или Филипините. Когато избирате е добре да преглеждате подробно съдържанието и да се уверите, че е чист органичен продукт. Винаги търсете органично и нехидрогенирано – Био кокосово масло нерафинирано върджин. Съхранявайте бурканчето плътно затворено и до 25-градусова температура. Трайността му е около 2 години. Ползи за здравето Приемът на кокосово масло от жени може да предотврати развитието на остеопороза. Това се дължи на добрата абсорбация на важни минерали, която има кокосовото масло. Освен това, то помага и за усвояването на калций, който е необходим за здравина на зъбите и костите. Много дами втриват в скалпа кокосово масло преди използване на шампоан – поне час преди баня. По този начин прониква дълбоко в косъма и подхранва структурата му, както и предотвратява разрошване и начупване на косата. Според изследвания, направени от специалисти, кокосовото масло не съдържа холестерол и образува стероиди с антиейдж действие като прегненолон, прогестерон и DHEA. Направете място за него и в аптечката си, тъй като притежава антивирусни и антимикробни свойства. Неговото действие може да ви помогне при: Кожни обриви и раздразнения; Гъбични инфекции; Херпеси; Унищожаване на микроби в устната кухина като кандида и стрептококус. Синтезирано в едно изречение, използването на кокосово масло подсилва функциите на вътрешните органи, забавя процесите на стареене и подпомага защитата на организма от свободни радикали. Съдържащите се в него средноверижни триглицериди благоприятстват работата на черния дроб и предотвратяват натрупването на мазнини. С помощта на кокосово масло ще контролирате кръвната си захар и ще подобрите работата на щитовидната жлеза. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Обявиха официално колко е населението на България
15:39 / 27.11.2024
Слави Трифонов се завръща в bTV
12:59 / 27.11.2024
Златна 2025 година за пет зодии
14:55 / 27.11.2024
Синоптик: От 6 декември започва продължителен период на снеговалежи
14:11 / 28.11.2024
Тя се завърна
16:52 / 27.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета