ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Топ съвети за поддържане на бели и здрави зъби
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:12 / 18.06.2024Коментари (0)8365
©
Снежнобялата усмивка е мечтата на много хора и за да я постигнат, хората прибягват до различни методи: избелващи пасти за зъби, специални процедури при зъболекаря и корекция на диетата. Понякога обаче всички усилия могат да бъдат отменени от една на пръв поглед незначителна грешка. 

Ефектът на сухото четкане върху емайла и чистенето на зъбите

Според експертите, сухите влакна на четката за зъби могат значително да повредят емайла. Когато пастата за зъби се нанася върху суха четина, тя не може да се разпенва ефективно. Без подходящото ниво на пяна, пастата за зъби не може да взаимодейства правилно с повърхността на зъбите и да отстрани плаката и мръсотията. Вместо това сухите влакна, дори и с паста за зъби, могат да надраскат гладкия емайл, което с течение на времето може да доведе до увреждане и влошаване на зъбите.

Повреденият емайл губи своята гладкост и защитни свойства, което допринася за появата на микропукнатини и натрупване на плака, пише аctualno.com. Така зъбите губят естествения си блясък и стават по-податливи на пожълтяване.

Правилно използване на четка за зъби

За да избегнете тази грешка, трябва винаги да намокряте четката си за зъби с вода, преди да нанесете паста за зъби. Това не само позволява на пастата да се разпенва по-добре, но и прави процеса на миене на зъбите по-щадящ към емайла. Образуваната пяна при използване на мокра четка спомага за по-равномерното разпределение на пастата върху повърхността на зъбите, което подобрява нейните почистващи свойства.

Време за киселина и четкане

Друг важен аспект, е времето за миене на зъбите след прием на кисели храни. Киселината омекотява емайла, което го прави по-уязвим към механични повреди. Миенето на зъбите непосредствени след хранене може да увеличи този ефект и да доведе до чувствителност на зъбите или обезцветяване. За да избегнете тези проблеми, препоръчително е да изчакате поне два часа след прием на кисели храни, преди да измиете зъбите си. Това ще позволи на емайла да възстанови своята здравина и защитни свойства.

Съвети за поддържане на бели и здрави зъби

За да поддържате бели и здрави зъби е важно не само да избягвате използването на суха четка и да изберете правилното време за миене, но и да следвате редица други препоръки:

1. Редовно миене. Това ще помогне за предотвратяване натрупването на плака и зъбен камък.

2. Почистване при стоматолог: Посещавайте вашия стоматолог за почистване на зъбите на всеки шест месеца. Така ще изчезне труднодостъпната плака и ще запазите венците си здрави.

3. Почистване на езика и грижа за протезите: Не забравяйте да почиствате езика си и да се грижите за протезите си, ако ги имате. Това насърчава цялостната орална хигиена и предотвратява развитието на бактерии.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: