Тя обича слънце, не й харесва сянка, чувствителна е на течение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:36 / 21.06.2024
1793
Ако не искате розовата градина да е тъжна, късайте всяка сутрин или вечер увехналите цветове. Дори не е нужно да чакате толкова много. Проверете дали се виждат тичинките, без да разтваряте чашката, и ако е така, ги откъснете или отрежете с ножица. Събраните цветове можете да поставите в купа с вода и без това дръжките са къси и така няколко дни ще красят стаята и ще ухаят.

Глави

Ако не извършвате тази толкова проста операция, розите ще започнат да образуват глави и ще се наслаждавате много по-кратко на тези прекрасни цветя. С тази проста операция ще запазите цветната леха красива и ще стимулирате цъфтежа чрез събуждане на спящите пъпки. По това време на годината трябва да премахнете и издънките, които са близо до земята, както и тънките издънки и тези, които растат вътре в храста. Тези издънки никога няма да цъфтят, така че растението не трябва да губи енергия с тях, съветват от кактус.бг.

Слънце

За да имате пищна розова градина, трябва да се съобразите и с капризите на розата. Тя обича слънце, не й харесва сянка, също така е чувствителна на течение. Не случайно Малкият принц от едноименната книга на Екзюпери всяка вечер е покривал своята роза със стъклен похлупак, за да не настине. За силни цветове е нужен калий на Царицата на цветята, а той може да се набави от дървесна пепел, която да се хвърли около стеблото и обилно да се полее с вода. За нея е добра конската тор. Според Алексей Алексиев, който отглежда стотици кактуси и екзотични видове растения, можем сами да осигурим на цветята напълно естествена храна. 

Такива са например бананите. Те съдържат и калий и фосфор, с които може да се натори почвата. Разбира се, има различни съвети за това как да се ползва банановата кора. Някои например я нарязват на ситно и я насипват в лехите. Алексей Алексиев споделя следната рецепта. Вместо да изхвърля банановите кори, той ги суши. 

До степен, че да почернеят и като се счупят, да се чува пукане. След това ги стрива на прах и с него посипва почвата около растенията си. Така им осигурява необходимите елементи за цъфтеж и плододаване, предава "Телеграф".

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Уникален! Ергенът Евгени с емоционален призив към шофьорите
Любимката на народа идва в Пловдив
17-годишна ученичка от Пловдив с перфектни мерки и излъчване е на...
На морето: По цял ден се облизваха и вечер скачаха в леглото на н...
Предупредиха ни за магнитни бури
Любо Киров - милионер, само данъците му са 1,5 млн. лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).