Удариха Каспаров с шахматна дъска по главата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:28 / 16.04.2005
860
Гари Каспаров, който напусна шахмата след доста неубедително спечеленото първо място на турнира в Линарес преди около месец и се "преквалифицира" в политик, получи първия си удар на новото поприще, и то в буквалния смисъл. Снощи новоизпеченият съпредседател на движението "Комитет - 2008: Свобода на избора" след среща с активисти на младежки организации бил помолен за автограф от един от участниците в събитието, съобщава агенция Интерфакс. Неизвестният млад човек поднесъл за целта на гросмайстора шахматна дъска. Каспаров се подписал на нея, след което младежът минал зад гърба му и със същата дъска силно го ударил по главата. Нападателят обяснил агресията си с това, че се бил ядосал на шахматиста за решението му да се откаже от интелектуалния спорт и да стане политик. Младежът бил отстранен, а Каспаров се отървал с хематом на главата и не пожелал да потърси лекарска помощ.
Това е втори удар по самочувствието на световния шампион в разстояние на малко повече от месец. Предишният беше дело на нашия гросмайстор Веселин Топалов, който направи смешно лидерството на Каспаров на престижния турнир в Линарес през март. Веселин Топалов победи водача в ранглистата на световната федерация по шахмат (ФИДЕ) в последния кръг на супертурнира, но остана на второ място, защото според регламента при равен брой точки се отчитат спечелените партии (там имаше равенство между двамата), а след това спечелените с черни фигури, а при тях предимството беше на страната на Каспаров. Така обявеният победител грабна премията от 100 хил. евро, след което обяви, че се отказва от професионалния шахмат и ще става политик.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Зрители: Ясно е, че е нагласено, но този път прекалихте много
Почина победител от "Евровизия"
Нана Гладуиш: На мъжа ми му направиха тежка сърдечна операция - о...
Комета приближава Земята
Мария Силвестър с мъка съобщи: Валето си замина
Турбофилмирана лесбийка: Скандал в "Островът на 100-те гривни"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).