
ЗАРЕЖДАНЕ...
Ути и Влади Въргала сготвиха рекорден винен кебап по родопска рецепта | ||||||
| ||||||
"Бях поканен за водещ на първия организиран у нас Фестивал на плодородието в с. Кирково. Щом става дума за плодородие, няма как да мине без моето присъствие. Ястието бе сготвено в двуметров тиган, направен от чело на локомотив. "Интересно е, че за да стане, Ути е използвал около 100 килограма телешко месо и зеленчуци и, забележете, само на местни производители, това беше условие дори и в надпреварите. Имаше състезания - за най-добра лютеница и най- оригинален десерт пак с местни продукти“, ентусиазирано разказа Въргала. Това, което обаче най-много го впечатлило, било отношението на хората един към друг и тяхната човечност. "Не можете да си представите за какви хора става дума - от тях лъха човечност. Сега, като няма казарма, мисля, че не е лошо всеки на една определена възраст да прекарва по година в Родопите, за да се научат на човещина. И още нещо - това е регион със смесено населени, бях изненадан как живеят тези хора - образец за толерантност, приятелство и единство“ разказа още актьорът. С Фестивал на плодородието жителите на Кирково отбелязаха края на селскостопанската година. Целта му е да продължи традициите и в същото време да създава нови такива. |
Още по темата: | общо новини по темата: 7051 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/1176 ] следващата страница |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg