В Брестник откриха сватбения сезон

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:24 / 20.04.2009
2251
За 13 поредна година в пловдивското село Брестник се събраха най-известните оркестри за народна музика. По традиция на първия ден след Великден съставите откриват сватбения сезон.

По време на големия великденски пост сватби не се правят. Затова оркестрите, без които тържества не могат се събират днес. „ Това не е точно надсвирване, а един вид всички участници показват майсторлък и наученото ново по времето, когато е нямало сватби-каза кметът на селото Георги Козов. Съставите между които Конушенската група", оркестър "Канарите", "Млади тракийци", "Брестовица" и "Славяни" показват най-доброто, а хората правят пазарлъка и избират кой да ангажират  . Ръководителят на „Конушенската група" Никола Илиев каза, че оркестърът му не се е  готвил специално, защото няма нужда, а и  изненадаха хората с песни от най-новия им албум. Таня Досева-солистка на „Конушенската група":"Всеки от участниците има свои стил и не се предизвикваме , а сме заедно с една цел-за веселим присъстващите". Музикалният празник беше открит от Хисарския поп, които има в репертоара си над хиляда песни. Димитър Андонов обяви, че ще участва в книгата на рекордите на Гинес като 24 часа ще пее, без да гледа текстове. Попа обаче не може да си обясни, коя  комисия ще му издържи.  

Веселието продължава до късни доби , като на селския площад  се вият хора и  цвърчи скара. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ


Източник: ПОТВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съю...
Жалко! Разводът официално е потвърден от едната страна
Доц. д-р Пламен Кръстев: При застудяване дозите на лекарствата за...
Българинът и компотите в мазата – традиция, и то с много плюсове
Големи стратегии тази вечер в "Игри на волята"
Ясен е първият финалист в "Биг Брадър"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).