ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
В главата на начинаещите тенисисти: Неосъзнаващи, невежи или просто безстрашни?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:20 / 05.03.2024Коментари (0)2139
©
Абсолютен факт е, че тенисът е един от най-състезателните спортове, които предлагат първокласни съревнования, които се проточват с години, между най-добрите в ранглистите и звездни атлети. Пример за такива съревнования са тези между Рафаел Надал и Новак Джокович, чиито сблъсъци доминират и са в окото на публиката при всеки от четирите турнира от Големия шлем и то всяка година. 

Подобни тенис мачове с най-добрите атлети предизвикват изключително голям интерес у феновете, в коментаторите и всички свързани със спорта по един и по друг начин. Интересното е, че тези спортни срещи не се представят добре в най-добрите приложения за залози, точно обратното. Коефициентите винаги са с твърде малка разлика, както ще забележите в букмейкърските сайтове в България.

Изненадващо, спортните съревнования между звездни тенесисти и абсолютни новобранци са далеч по-интересни за зрителите, а и за залагащите. Рядко се смятат за важни срещи, но това рязко се променя, когато някой новобранец надвие опитен играч и шокира публиката. 

Подобни обрати могат да шокират дори най-подготвените хора, въпреки факта, че хората, които разбират от тенис, разбират и колко е волатилен той и колко въпросителни и несигурности има около всяка една среща. Такива обратни се срещат по-често, отколкото си мислите, но главно в по-маловажни и не толкова значими спортни срещи. 

По-често се случва такива обрати да има при мач между звезден атлет и някой по-ниско в ранглистата, но все пак твърде много. Доста по-рядко има срещи между новобранец и топ атлет, в които първият да победи, но, все пак, съществуват и когато това се случи - всичко се преобръща, дори и света на сайтове за залози.

Много от най-добрите тенис атлети са изразявали позицията си и мнението си за новобранците в тениса и тяхното отношение към играта. Някои от звездите изразяват безпокойство и притеснение, заради това, че новодошлите са твърде спонтанни, импулсивни и нетърпеливи. Всичко това ги кара да мислят по-малко за стратегия и да разчитат повече на емоциите си. Това, само по себе си, сваля нивото на цялата игра. И в същото време звездните играчи не могат да се приспособят и ориентират толкова бързо в по-ниското качество на играта и това води до тяхната загуба. 

Други звездни играчи смятат, че тези обрати в играта се дължат на това, че новобранците не осъзнават какво се случва и не разбират, че играят срещу опонент, срещу който имат реалистични шансове за победа. Избират това да се изплъзне от ума им по време игра, те не са адаптират към обстановката или играта, нещо което не можем да видим в професионалния тенис. Точно и за това звездните атлети, точно в този момент, се объркват, стават по дезориентирани, което води до тяхната загуба и сълзите на някои букмейкъри.

Не на последно място, новобранците за безстрашни. Те са готови на всичко и много добре знаят, че професионалните играчи ще предпочетат да запазят силите си за някоя по-сериозна среща, от която зависи тяхното място в ранглистата. 

Не забравяйте, че новобранците няма какво да губят. Те нямат изградено име в тениса, нямат титла, нямат слава, за която да мислят. Това тук и сега е техният най-важен мач, нямат друг, за който да пазят силите си. Новобранците ще грабнат всеки шанс, който им се даде, за да пробият и да заблестят. Това ги прави толкова безстрашни.

Каквито и да са причините за държанието на новобранците, това понякога успява да им донесе победа срещу далеч по-опитни играчи, което винаги е изненада за букмейкъри в България. Но, това е красотата на тениса. Спорт, в който това как подхождаш към играта, как изграждаш психиката си и как решаваш да приемаш опонента си, може да са толкова важни, колкото и техниката на игра.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Издирват майка на две деца от София
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: