Ванко 1 гърми първи по закона Петканов?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
11:28 / 07.06.2006
4007
Очаква се едно от делата за конфискация на имущество, придобито от престъпна дейност, които ще внесе днес в съда специализираната комисията по закона Петканов да бъде срещу рапъра Ванко 1.

Задържан преди 3 години по обвинение за трафик на проститутки, той излежава 12 годишната си присъдата в пловдивския затвор. Иван Главчев - известен като Ванко 1 не се води официално собственик на нито един от недвижимите имоти, които притежава семейството му. Има наложен запор единствено върху 6-те Мерцедеса, част от колекцията му от луксозни возила.

Съгласно закона Петканов , имущество придобито по престъпен начин може да се конфискува дори ако собственици са близки и роднини на осъденото лице.

Според юристите, трябва да се докаже, че имуществото е придобито с пари от извършените престъпления, за които е издадена присъдата. А в случая с Ванко 1 това е трудно доказуемо.

По закон трябва да се образува дело в Окръжния съд и след обнародване в държавен вестник съдът трябва да постанови конфискация на имуществото ако прецени, че е придобито по престъпен начин.
Информацията е на Дарик радио.

Виж коментарите (14)
Още новини от Любопитни новини:
Турбофилмирана лесбийка: Скандал в "Островът на 100-те гривни"
Дяволският мост в Родопите – символ на конфликт между доброто и з...
Доскорошен кмет използва новия жокер в днешния "Стани богат", тръ...
Обърнете си внимание: Не се фокусираме, просто "скролваме", а тов...
Водещи на bTV се изпокараха в ефир
10 години се носят на вихъра на любовта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).