ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Внимавайте с туршиите от пазара
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:09 / 14.10.2024Коментари (0)559
©
На всички ни е ясно, че през зимните месеци на пазара се предлагат всевъзможни туршии, примамващи с вида си. Много домакини прибягват до покупката им, тъй като не разполагат с време, в което сами да си приготвят зимнина.

 

Добре е да знаете, че купуването на пазарски туршии крие рискове и то не малко. Ако държите на здравето си, трябва да подходите акуратно. В противен случай можете да си навлечете редица неприятности.

За какво най-вече трябва да внимаваме, когато купуваме пазарски туршии?

Знаете, че приготвянето на туршия си отнема време. Самата ферментация не може да се случи за няколко дни. Истината е, че търговците се възползват от някои трикове, за да ускорят процеса по ферментация. Те добавят към туршиите субстанции, които не са полезни за нас.

Друга хитрина, с която си служат, е заливането на зеленчуците с топла марината. Това решение отново е продиктувано от желанието им да ускорят процеса по ферментация.

Да не говорим за съдовете, които служат за съхранението на готовите вече туршии. Най-често се ползват пластмасови кофи, за чиито произход няма как да сме сигурни. Това също е фактор, който не бива да омаловажаваме, ако сме решили да си закупим пазарска туршия.

При зимнината има едно правило и то е да се спазват стриктни хигиенни навици, защото в противен случай може да се стигне до чревни неразположения. Туршиите трябва да са покрити с капак, ако липсва такъв, най-добре подминете.

Плесента, образувала се по повърхността на туршиите е следващ маркер, към който да насочим вниманието ви. Ако наблюдавате такава, не купувайте. Плесента се образува, когато зеленчуците не са покрити с течност. Не яжте такива туршии.

 

При нормални условия ферментацията продължава между 30 и 40 дни. Търговците не чакат този период, затова готовата продукция е по-скоро мариновани зеленчуци, а не туршии, каквито сме свикнали да приготвяме и консумираме.

Ако искате наистина качества зимнина, най-добре да си я приготвяте сами, пише actualno.com. Така ще сте сигурни не само в произхода на използваните продукти, но и в самия процес на ферментация, който разбрахте, че е много важен.

Надяваме се статията да е била полезна за вас и да сме успели да ви дадем добри съвети, свързани с избора на пазарска туршия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
БК Академик Пловдив
Зима 2024/2025 г.
Телефоните в България пропищяха - сигнал от президента
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: