Воймир Асенов представя новата си стихосбирка в читалище''Възраждане''

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:13 / 21.03.2005
3408
На 24 март (четвъртък) от 18 ч. в читалище "Възраждане" ще се проведе литературна вечер със заглавие "Воймир Асенов и приятели" по повод пловдивската премиера на стихосбирката му “Блудният вятър”. Литературният критик и председател на Съюза на българските писатели Николай Петев ще представи автора и сборника му. В програмата е включен и рецитал на поета и гостите Петко Братинов, Иван Есенски, Христо Караславов, Иван Станев, Димитър Милов, Мюмюн Тахир.
Организатори са читалище "Възраждане”, Дружество на писателите – Пловдив и Литературен кръг “Метафора”.
Още за първата си стихосбирка "Крепост", излязла през 1969 г., Воймир Асенов получава Националната награда за поезия на името на Владимир Башев. През 1999 година получава Наградата на Съюза на българските писатели за поезия, с която е отличен за стихосбирката си "Поетичен олтар". Работил е като литературен редактор в столични вестници, издания и издателства, в момента е член на управителния съвет на Съюза на българските писатели.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Ергенка разкри пола на бебето по нестандартен начин
Анджелина си призна за новия мъж
bTV копира Nova, пуска предаване като "Пееш или лъжеш"
Зрители: Ясно е, че е нагласено, но този път прекалихте много
Почина победител от "Евровизия"
Нана Гладуиш: На мъжа ми му направиха тежка сърдечна операция - о...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).