ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Ядките ни пазят от опасно заболяване | ||||||
| ||||||
"Нашите открития подчертават още една полза от консумацията на ядки“, казва Бруно Бизозеро-Перони от университета на Кастилия-Ла Манча в Испания. Последното проучване, публикувано в списанието Elsevier Clinical Nutrition, изследва как яденето на ядки влияе върху шансовете на хората да развият заболяването. Изследователите са разгледали данни от 13 504 британци на средна възраст 57 години и са проследили дали са били диагностицирани с депресия или са употребявали антидепресанти. Те са били проследени за храненето си между 2007 и 2012 г. Ядките, които са консумирали, включват несолени, осолени и печени бадеми, кашу, шамфъстък, както и фъстъци. Хората, които консумирали шепа ядки всеки ден, около 30 грама, са страдали по-малко от депресия, отколкото тези, които не са яли никакви. Бизозеро-Перони каза, че противовъзпалителните и антиоксидантните ефекти, свързани с хранителния състав на ядките, играят важна роля за намаляване на риска от депресия. "Освен това ядките са богати на аминокиселини като аргинин, глутамин, серин и триптофан, а по-ниските нива на тези аминокиселини са свързани с депресия“, обясни той. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Синоптик: От 6 декември започва продължителен период на снеговалежи
14:11 / 28.11.2024
Годеж 17 години след първата им среща, когато са били деца
15:49 / 29.11.2024
Виктор и Беба отново заедно
08:42 / 29.11.2024
Ударно начало на декември за три зодии
14:46 / 28.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета