За Великден: Преди да я нарежете, киснете салатата във вода, за да е безопасна
Великден е празник, в който много хора залагат на яйцата със зелената салата или похапват козунак с кисело мляко за десерт.
Проучване на предаването "Преди обед“ по bTV открива, че в магазините се продават продукти, които само наподобяват великденските вкусотии. Ето за какво трябва да внимавате при пазаруването за празничната трапеза!
Кога един козунак не е хубав?
Срок на годност. Ако е до есента, то със сигурност няма яйца в него.
Козунак в найлонова опаковка. Той не може да бъде толкова траен продукт, ако се съхранява по подобен начин.
Важно е какво съдържа етикета. Когато видите в съставките му "татразин“ – значи е използвана боя за боядисване на козунака вместо истински яйца.
Кога киселото мляко е хубаво?
Направете експеримент със киселото мляко, което използвате вкъщи и го оставете за 24 часа извън хладилника, ако му се промени вкуса, в него има живи бактерии и това е добра реакция.
Зелената салата
Трябва да бъде накисната за половин час във вода с една две супени лъжици оцет в нея. Така се премахват пестицидите.
Да купим ли салам или някакъв колбас?
Истинското месо не съдържа натриев глутамат.