ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
За какво точно е полезна бирата и защо е добре да я пием
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:23 / 10.10.2023Коментари (0)3219
©
Учените изучават състоянието на човешката чревна микрофлора, или позната още като микробиом (общността от бактерии в нашите черва) и връзката му с човешкото здраве в продължение на много години. Отдавна е известно, че имунитетът зависи пряко от здравословния баланс на чревната микрофлора. Не без основание на оздравяващите хора се препоръчват ферментирали млечни продукти, които помагат за възстановяване на "болния“ микробиом.

Известно е също, че във ферментиралите продукти (ябълков оцет, кисело зеле) има много полезни пробиотици. А пресните зеленчуци и плодове съдържат необходимите за микрофлората полифеноли. Затова препоръките на лекарите през есенния период да се храним като комбинираме пресни и ферментирали зеленчуци вече имат научна основа.

Китайски учени от медицинския университет в Далиан откриха, че бирата съдържа повече микроелементи, необходими за червата, отколкото киселото мляко, сиренето, кефирът и други ферментирали млечни продукти! Те публикуваха изследването си в научното списание Frontiers in Nutrition.

Бирата съдържа много полифеноли – това са мощни антиоксиданти, които имат пребиотични свойства. Те създават среда в храносмилателната система за пролиферация на полезните микроорганизми, подпомагайки растежа на лактобацили и бифидобактерии. Бирата също така съдържа епикатехин, катехин, метилмалонова и кафеена киселини, които инхибират растежа на патогените.

Разбира се, експертите отбелязват, че безалкохолната бира е по-здравословна от обикновената, тъй като не съдържа етилов алкохол. Но ако изберете такава с алкохол, тогава здравословната норма е не повече от 700 мл. за мъжете, а за жените – 350 мл. на ден.

Между другото, руският биолог, геронтолог и професор от Руската академия на науките Алексей Москалев многократно е казвал, че бирата и виното, като продукт на ферментацията, могат да бъдат полезни за червата. Разбира се, това трябва да са качествени напитки и в малки количества, които се консумират не повече от 2-3 пъти седмично, пише lekuva.net.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Електронно таксуване в градския транспорт
51-ото Народно събрание
Протестиращи нападнаха директора на Народния театър
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: