За всекиго по нещо днес на София Филм Фест в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:56 / 15.03.2009
1548
Днес в кино Лъки синема от 14.00 часа пловдивската публика ще има възможност да се запознае и поговори с екипа на новата екранизация "Гераците". Режисьор, сценарист и изпълнител на главната роля е Максим Генчев. Неговият сценарий следва буквално оригиналния текст на Елин Пелин. В продукцията са се снимали Робърт Янакиев и актьори от Пловдивския театър. Прожекцията на филма и срещата със специалните гости са в рамките на София Филм Фест в Пловдив.

Програмата фестивала продължава с 16.15 часа с номинирания за Европейската филмова награда за Еропейско откритие на годината "Сняг". Филмът представлява прекрасно свидетелство за издръжливостта на човешкия дух - видяно през очите на жени от три поколения. Годината е 1997-а, само две години след края на войната, раз¬късала Югославия. В село, чиито обитатели са предимно жени и деца, оцелелите се опитват да съ¬берат отломките на своя живот. Всичко сякаш се променя, когато двама сърби се появяват с предложение да изкупят нивите, за да изградят курорт и хотели.

За почитателите на заплетените сюжети и уестърните от 18.30 часа е прожекцията на "Мъртвецът" с Джони Деп, с който продължава линията на фестивала в Пловдив да бъдат представяни някои от най-добрите филми на най-нехоливудският режисьор и сценарист Джим Джармуш. В градче на име Машин кроткият счетоводител Бил Блейк се оказва преследван от закона, след като застрелва човек при самозащита. Погнат от шайка бандити, той се отправя към пустошта, където намира партньор и духовен водач в лицето на индианеца философ, наречен Никой. В "Мъртвец" Джони Деп още веднъж доказва своята галантна - за някои необяснима - всеотдайност към нестандартното.

Късната прожекция от 20.45 часа е на филма на турския режисьор Хюсеин Карабей "Моят Марлон и Брандо". За любителите на любовните историии е тази, която разказва за турската актриса Айджа и кюрдския й колега Хама Али. Ще издържи ли любовта им на атаките на САЩ над Ирак, вижте тази вечер.

 


Виж коментарите (0)

Още по темата (17):
26.03.2009 Пловдивчани първи в страната ще гледат “В Брюж”
25.03.2009 Отлагат за утре последната лента от София Филм Фест в Пловдив
23.03.2009 "Козелът" е фаворитът на пловдивчани, прожектират го извънредно и днес
21.03.2009 Пет филма на София Филм Фест в Пловдив днес
20.03.2009 Промени и допълнителни заглавия на филмовия фестивал
20.03.2009 Британско кино тази вечер на София Филм Фест в Пловдив
Още новини от Любопитни новини:
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съю...
Жалко! Разводът официално е потвърден от едната страна
Доц. д-р Пламен Кръстев: При застудяване дозите на лекарствата за...
Българинът и компотите в мазата – традиция, и то с много плюсове
Големи стратегии тази вечер в "Игри на волята"
Ясен е първият финалист в "Биг Брадър"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).