ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Замразяването на хляба удължава живота му | ||||||
| ||||||
За да избегнем разхищението на храна, а и да се наслаждаваме на любимите си печива по-дълго, е важно да ги съхраняваме правилно. Ето как да го правим така, че да удължим максимално трайността им. В зависимост от вида на тестените изделия Когато става въпрос за начина на съхранение на тестените изделия, той изцяло зависи от вида им, което в голяма степен предопределя и дълготрайността им. Торти и кексчетата е най-добре да консумираме в рамките на два до три дни, когато са още пресни и вкусът им е най-добър. В случай че не съдържат млечни продукти, можем да ги държим на стайна температура в херметически затворен съд - така ще запазим вкусовите им качества най-добре. Печива като кроасани и хляб е препоръчително да консумираме възможно най-пресни, тъй като се развалят най-бързо. От друга страна, бисквитите, браунитата и десертните блокчета могат да останат свежи малко по-дълго - около два дни до седмица. Съхранение в хладилник Хладилникът е уредът, от който очакваме да запази хранителните продукти най-свежи. В голяма част това важи и за печивата. На хладно е подходящо да държим бисквити и торти, особено ако имат пълнеж или глазура на млечна основа - с крема сирене, бита сметана или маслен крем. Въпреки че по-ниската температура може леко да промени текстурата на сладкишите, тази стъпка помага да предотвратим по-бързото им разваляне. Съхранение във фризер Фризерът може и да ни се струва по-нетипичен метод за съхранение на тестени изделия, но отново можем да го приложим в зависимост от типа им. Хляб например може да замразим нарязан на филийки и да претоплим преди хапване. Всъщност замразяването може е наистина добър начин да удължим трайността на печивата, като е най-препоръчително всяко парче от продукта да опаковаме поотделно - например в хартия за печене или фолио. След това, поставени в херметически затворен съд, остават трайни до три месеца. Опаковане преди съхранение Опаковането и подбирането на подходящ херметически затворен съд за съхранение е ключово за дълготрайността на тестените изделия, тъй като те са по-склонни да застояват и да се развалят по-бързо при директен контакт с въздух и влажност. Трябва да отбележим обаче, че фолиото не е идеалният вариант за дългосрочно съхранение. Причината е, че плътното увиване може да привлече влага, която да развали храната. Друг неподходящ начин за съхранение е увиването в платнени салфетки. Те, от друга страна, създават условия за размножаване на мухъл и други патогени, които са вредни за здравето, предаде lifestyle.bg. Размразяване В случай че сме сложили хляб във фризера, е добре да знаем и как да го размразим правилно преди да го консумираме. Първата стъпка е да го оставим да се размрази на стайна температура, защото така ще запази текстурата си. След това може да го претопим или запечем, пише Food & Wine. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Обявиха официално колко е населението на България
15:39 / 27.11.2024
Златна 2025 година за пет зодии
14:55 / 27.11.2024
Слави Трифонов се завръща в bTV
12:59 / 27.11.2024
Синоптик: От 6 декември започва продължителен период на снеговалежи
14:11 / 28.11.2024
Няма да ни се размине, НИМХ потвърди официално прогнозата
10:35 / 27.11.2024
Тя се завърна
16:52 / 27.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив? | ||
Да (5761) | 58% | |
Не (3191) | 32% | |
Не мога да преценя (941) | 10% |