ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Защо си струва да инвестираме в качествена ловна екипировка?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:33 / 29.01.2024Коментари (1)2870
©
Хиляди години преди да бъде измислено съвременното ловно облекло, човешкият вид е ловувал, за да оцелява. Без специална екипировка хората са успявали да се борят за прехраната си, но в днешно време нещата стоят по по-различен начин. Сега ловуването е по-скоро хоби за хората и намирането на по-удобен начин за извършването на това занимание включва освен добри ловни оръжия, и качествена ловна екипировка. Непредвидимото време в природата е само част от факторите, които изискват по-голям контрол от страна на ловеца, който е възможен благодарение добра и издръжлива ловна екипировка и примамки.

Качествената ловна екипировка и лова

Като говорим за общото между ловната екипировка и лова можем да изтъкнем факторите, които са важни за да поемем контрол върху заниманието. Важно е да имаме добър камуфлаж, за да се сливаме с околната среда. Също така трябва да избираме дрехи според сезона, които да имаме възможност да напластим. Това е важно, за да успеем да свалим част от горните си дрехи или да ги облечем. Трябва да сме сигурни, че екипировката ни е суха дори когато сезонът е топъл, за да избегнем дискомфорт и по този начин да не  пречим на качествения лов. Освен самото облекло са важни раницата, която носим и примамките, които използваме. Раницата ни трябва да е устойчива и достатъчно голяма, но не препълнена с багаж. Примамките са ефикасен начин да улесним една идея постигането на целта си и да си тръгнем удовлетворени от лова, с дивеч на рамо. 

Видове качествена екипировка за лов

Както вече споменахме, качествената екипировка прави лова едно приятно и полезно хоби. А кои са видовете такава? Ще разгледаме предимствата на раниците за лов, шапките, якетата, обувките, както и примамките. 

Раница за лов

Раниците за лов трябва да бъдат направени от брезент и да бъдат здрави. Спазването на това правило ни позволява да сме безшумни по време на действие и да не се притесняваме, че раницата ни е податлива на атмосферни условия и други. Точно по този повод брезентът, използван за направата ѝ не трябва да пропуска вода и трябва да има устойчивост към накъсвания или други вреди. Раницата ни за лов трябва да може да поема от 60 до 80 л и да има множество отделения, които да позволяват носенето на редицата нужни инструменти по време на лов. 

Шапка за лов

Шапката за лов може да бъде добър помощник по време на ловното ни приключение. Ако тя е камуфлажна би ни помогнала да се слеем с горската растителност при преследването на едър или дребен дивеч. Също така, ловната шапка има и обикновеното предназначение на останалите - предпазва главата ни от нежелапата студ или прекалената топлина. 

Яке за лов

Якето за лов е особено важен компонент на облеклото ни, най-вече през зимата. През студения зимен лов, якето е пръв приятел на тялото ни, за да го защити от минусовите температури. Освен от температурите, също както раницата, якето трябва да е непромокаемо, защото през топлите месеци има опасност от дъждовни бури. Ловното яке може да е направено от камуфлажна материя и да ни помага с укриването.

Обувки за лов

Може да имаме стари обувки, които бихме предпочели да носим по време на лова, защото вероятността да нагазим в кал, например, е огромна. За съжаление това не е дългосрочно решение, защото сами се излагаме на риск от намокряне, нестабилност при стъпване и други неприятности. Истина е, че ловните обувки не са евтина инвестиция, но също така не са и просто прищявка, която да пренебрегнем с лека ръка, заради естеството на хобито ни. 

Примамки за лов

На ловците са познати различни видове примамки като например свирки, електронни ловни примамки, пасти, и добрите стари мюрета. Избора на примамка зависи от дивеча, който ще ловим. Например пастите действат на сетивата за мирис на дивеча, а свирките и електронните примамки действат на слуха като произвеждат звук.  Примамките са помощници на добрия ловец и работят безотказно.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Важно е, за да знаят всички колко ни е късо достойнството, и трябва да се правим на "мъже".
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: