ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Зеленчукът, който можем да ядем само пресен | ||||||
| ||||||
Зелената салата е известна като "заешки храна". Марулята съдържа малки количества фибри, въглехидрати и много малко протеин. По-голямата част в състава на зеленчука е водата. Витамините А и С, както и минералите калций, мед и желязо се съдържат в листата. Листата й леко горчив вкус, който се дължи на млечния сок, намиращ се в тях. Зелена салата е отличен източник на хлорофил и витамин К. Богата на минерални соли, на лутеин и бета каротин. Важно е листата на марулята да се късата, а не да се режат. Марулята е полезна, ако е отгледан природосъобразно върху ненатоварени с пестициди почви. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Драстично отслабналият Геро се оказа нежелан от телевизиите
14:51 / 24.11.2024
"УниКредит Булбанк" предупреди клиентите си
14:08 / 25.11.2024
Нов хитов турски сериал завладява ефира
15:59 / 24.11.2024
Ново нападение в столичен мол
19:56 / 24.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета