ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Зеленчукът, който можем да ядем само пресен | ||||||
| ||||||
Зелената салата е известна като "заешки храна". Марулята съдържа малки количества фибри, въглехидрати и много малко протеин. По-голямата част в състава на зеленчука е водата. Витамините А и С, както и минералите калций, мед и желязо се съдържат в листата. Листата й леко горчив вкус, който се дължи на млечния сок, намиращ се в тях. Зелена салата е отличен източник на хлорофил и витамин К. Богата на минерални соли, на лутеин и бета каротин. Важно е листата на марулята да се късата, а не да се режат. Марулята е полезна, ако е отгледан природосъобразно върху ненатоварени с пестициди почви. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Обявиха официално колко е населението на България
15:39 / 27.11.2024
Слави Трифонов се завръща в bTV
12:59 / 27.11.2024
Синоптик: От 6 декември започва продължителен период на снеговалежи
14:11 / 28.11.2024
Златна 2025 година за пет зодии
14:55 / 27.11.2024
Тя се завърна
16:52 / 27.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета