Знаете ли как да подготвите автомобила си за дълъг път през лятото?

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
09:19 / 07.07.2024
2631
Все повече туристи тръгват на почивка с такси. Цените, разбира се, са предварително договорени. Но за какво да внимават шофьорите това лято, независимо чия е колата? Отговорите дава автомобилният експерт Филип Лазаров.

Подготовката изисква първо да проверим течностите на автомобила - масло, охладителна и спирачна течности. Важно условие е той да е студен, тоест да не е работил двигателя скоро. "След като всички тези неща сме ги видели, сме готови да тръгнем. Капака никога не се натиска, а го подхвърляме, за да не се изкриви", обяснява експертът в ефира на NOVA.

Следващото важно е поставянето на предпазния колан. "Между три и седем секунди отнема. Всички системи за сигурност работят само като имаме колан, иначе няма никаква файда от сигурността", подчерта Лазаров.

"Не прекаляваме с климатика, докато тръгваме. Едно от лошите неща е, когато децата са мънички да ги свалим в автомобила. Навън е жега, а климатика е на 20 градуса. Има температурен шок, не е добре това", каза той. 

"Много е важно да имаме ясна преценка. Важно е да сме се наспали. Имаме едно такова в България - бързо, да тръгнем рано сутринта, да хванем плажа. Не бързайте, вземете си необходимите неща, отивате в крайна сметка на почивка", напомни експертът. 

По думите му във всяка държава има различни разпоредби и трябва да се уведомим. "Просто питаме Google какво трябва да се прави в дадената страна. В някои страни има глоби, че караме по джапанки".

Виж коментарите (0)

Още по темата (1072):
30.09.2024 Днес е последният работен ден за десетки сезонни работници
28.09.2024 Спасител: Алкохолът в заведенията е много скъп и масово се пиеше на плажа, имаше много удавени
27.09.2024 Експерт: Бум на американски туристи у нас, ето защо
25.09.2024 Докога е безопасно да се влиза в морето?
24.09.2024 Собственици на хотели по Черноморието принудени да затварят по-рано
24.09.2024 Хотелиер: Мъртвило е! Най-плашещо е, че започнахме да губим и сигурните ни пазари
Още новини от Любопитни новини:
Димо: Роди ми се трета дъщеря по време на "Игри на волята"!
Моника Белучи си взе куче от развъдник в Пловдив
Грандиозен гаф на бТВ в "Стани богат"
Сузанита: Държах нож срещу майка ми
Славена Вътова вече официално е разведена
Биляна Гавазова най-после се омъжи


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).