ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
ДСБ настоява правителството да преразгледа разходите за предстоящите избори
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:56 / 22.05.2005Коментари (2)1057
©
Във връзка с изборите правителството Сакскобургготски взе решение да увеличи допълнително разходите на МВнР с 2 млн. лева за агитация в чужбина и предвиди 4 млн. лева за незаконна лотария. Тази част на решението поставя под съмнение честността на изборите, защото с пари на българския данъкоплатец ще се прави пропаганда в полза на НДСВ. То е в грубо нарушение на закона – разходите трябва да обслужват единствено изборния процес, а не каквато и да е правителствена агитация. Настояваме министър-председателят Сакскобургготски да спре решението, разходите да се преразгледат и да се сведат единствено до изборния процес и нуждите на избирателните комисии. Ако правителството не прекрати безочливото използване на средствата на данъкоплатеца в полза на собствената си предизборна пропаганда, Демократи за силна България ще поискат Върховният административен съд да отмени незаконното решение.
Това е текстът на декларацията на ДСБ по повод решението на правителството да увеличи разходите за предстоящите парламентарни избори. Лидерът на партията и водач на листата за Пловдив-град Иван Костов прочете документа на пресконференция. "Принципът за всеобщо, равно, пряко гласуване е свързан с това, че всеки има право да избира и да избира с оглед своите убеждения и с оглед качествата на политическа сила или личност. Това не е лотария. Това е гласуване, за да се изберат хора, които да представляват държавата било то като управляващи, било то като опозиция. Тоест народните представители не могат да бъдат избирани на базата на лотария, за да получи някой джиесем, кола или друга някаква награда. Това, което се предлага от управлението Сакскобургготски, е подигравка с представителната демокрация и влиза в пряко противоречие с основните принципи, които са развивани от стотици години в цивилизования свят. Представителната демокрация е нещо много различно от тотото," - коменира Екатерина Михайлова.
"Управлявищите така не научиха, че не са държавата. В тези четири години трябваше да разберат, че едно са институциите на изпълнителната власт – в случая правителството, а съвсем друго е държавата. В случая с това решение, което всяко правителство взима преди избори, то се приема в полза на избирателните комисии за нуждите на избирателния процес и само за тези нужди. В този случай правителството трябва да бъде абсолютно безпристрастно, да не прави каквито и да било други разходи, а да покаже, че е съвършено честно по отношение на изборите. Всички разходи за каквото и да е, което не е свързано с изборния процес и с нуждите на избирателните комисии, е незаконно по силата на нашите закони. Отделно е това, че лотарии се организират по силата на друг закон и не могат да се организират по този начин. Надяваме се, че това решение няма да бъде прието," - каза Иван Костов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
fena
на 13.06.2005 г.
Mech Damolkliev
на 22.05.2005 г.
0
 
 
agitatorite na NDSV chukat po vratite na horata s obeshtanija da im se dade po-dobra zplata i rabota sled izboriye,ako si podadat glasa si za tjah Tova go kaza edna gospozha v tv.predavaneto Razmisli i Strastipo SKAT tv.I shte donese imenata na svidetelite v sledvashtoto predavane na prof.Vuchkov.I tova e stina kakto se zakle gospozhata.Bozhe dokade ja dokarahme!DSB(bivshi SDS-BKP-KGB) v tova otnoshenie sa pravi makar che i te ne sa nikakva partija!Bjuletin nmer 14 shte opravi Balgarija ot tezi izchadija adovi.Ataka do dupka!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Избори 2005:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Зима 2024/2025 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: