Милен Велчев: Шоковото увеличение на заплатите, което обещава БСП, ще е истински шок за икономиката

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
20:19 / 18.06.2005
2056
Обещанията на БСП за увеличение на заплатите с 20% са много трудни за изпълнение, заяви Милен Велчев в диспута със Захари Георгиев, който се проведе тази вечер. Дебатът, чийто водещ бе Николай Бареков, бе излъчен по пловдивската телевизия Евроком България.
Не могат парите от по-добрата събираемост на данъците да се хвърлят веднага за повишаване на заплатите, защото не се знае догодина дали отново ще има такава добра събираемост, каза още Велчев. А не можем след това да тръгнем да намаляваме заплатите с 20%, ако това не се случи. Шоковото увеличение на заплатите, което обещава БСП, ще е един истински шок за икономиката. Бизнесмените ще са притиснати да увеличат с 20% заплатите на своите работници, без това да е обосновано с повишаване на производителността. Това ще доведе до срив в конкурентноспособността на българската икономика.
По въпроса с т.нар. "жълт картон от ЕС за България", за който Захари Георгиев непропусна да намекне, Милен Велчев заяви, че НДСВ не го смятат за жътл картон. Това определение е използвано по-скоро от медиите. Водачът на листата на НДСВ в Пловдив подчерта категоричното уверение на европейските лидери, че България ще се присъедини към ЕС ако изпълни ангажиментите си. Министърът на финансите от правителството на НДСВ обаче се притеснява, че България може да получи не жълт, а червен картон при управление на БСП.
Милен Велев заяви също, че все още не е оповестен екипът на БСП, който ще управлява при евентуално спечелване на изборите. Според него отговорът е нелицеприятен и затова черените не са го обявили.
НДСВ се бори да спечели парламентарните избори, но дори това да не се случи, няма да подкрепим правителство на БСП, съставено с мандат на БСП. Това заяви Милен Велчев и допълни, че ще изчакат БСП да се провали в съставянето на правителство, след което ще бъде съставено правителство от НДСВ с мандат на НДСВ. Велчев още обясни, че ще поканят всяка партия, която е готова да работи по програмата на НДСВ.

Виж коментарите (9)
Още новини от Избори 2005:
ЦИК обяви крайните данни от Избори 2005
Започват преговорите за сформиране на кабинет
Надежда Михайлова няма да подава оставка
ДПС: Правителство без нас е против вота на избирателите
Петър Стоянов поиска оставката на Надежда Михайлова
"Коалиция за България" убедително печели изборите в област Пловди...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).