Захари Георгиев отказа дебат с Милен Велчев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
18:03 / 14.06.2005
1748
На 8 юни лично Милен Велчев призова лидера на социалистите в Пловдив Захари Георгиев на диспут. Водачът на листата на НДСВ и министър от настоящото правителство пожела всеки да обясни и защити програмата и визията на своята партия за бъдещето на България. Още същия ден от щаба на БСП обявиха, че Георгиев е съгласен на дебат. Социалистите обаче поставиха условие да се дискутират единствено проблемите на бизнеса и икономиката на Пловдив, а не с националната икономическа програма на левицата.
Днес централата на БСП Пловдив излезе със съобщение, че Захари Георгиев отказва дебат с участието само на НДСВ. Такъв диспут е израз на неуважение към избирателите и към симпатизантите на другите политически сили в нашия град, каза на пресконференция Захари Георгиев. Той отхвърли и формата, за която щабът на движението настоява - дебатът да се проведе в някоя от луксозните зали на хотелите на Пловдив, без директно излъчване.
От централата на НДСВ пък контрираха с изявление на Владимир Дончев, което е изпратено до всички медии. В него вторият в листата на партията обяснява тяхното виждане за отказа на Георгиев. Като причина номер 1 той изтъква, че Захари Георгиев не желае да участва в дебат с Милен Велчев, защото е Милен Велчев, а не някой друг. Според Дончев лидерът на БСП не желае да участва в дебат с Милен Велчев по управленските програми на партиите, които представляват двамата кандидати, защото както сам споделя в медиите не е участвал в писането на програмата на БСП и не я познава. Захари Георгиев не желае да участва в дебат с Милен Велчев, защото е объркал парламентарните с местните избори, казва още Дончев.

Виж коментарите (9)
Още новини от Избори 2005:
ЦИК обяви крайните данни от Избори 2005
Започват преговорите за сформиране на кабинет
Надежда Михайлова няма да подава оставка
ДПС: Правителство без нас е против вота на избирателите
Петър Стоянов поиска оставката на Надежда Михайлова
"Коалиция за България" убедително печели изборите в област Пловди...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).