5 000 достигна броя на жертвите от земетресението в Индонезия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:03 / 29.05.2006
1477
Най-малко 4983 души са загинали при земетресението на индонезийския остров Ява в събота, съобщи Франс прес, позовавайки се на социалното министерство. Индонезийският президент Сусило Бамбанг Юдхойоно е поискал медицинска помощ от Австралия за пострадалите от труса с магнитуд 6,3 по Рихтер, предаде Асошиейтед прес.

Австралийският премиер Джон Хауард е разговарял с Юдхойоно късно снощи, за да му изрази съболезнования от името на австралийския народ. Това е може би първият разговор между двамата ръководители, след като Канбера оскърби Джакарта през март, давайки убежище на 42-ма бежанци от размирната провинция Папуа. Вчера австралийският министър на външните работи Александър Даунър предложи 3 милиона австралийски долара /2,27 щатски долара/ за храна, подслон и медицинска помощ. Той изтъкна, че спасителните екипи ще преценят дали са необходими още средства.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан
Драстичен скок в цените на почивките в Турция
Проф. Витанов за края на войната в Украйна: Това ще бъде решено н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).