80 терористи - камикадзе са подготвени за терористични актове в Русия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:13 / 30.10.2004
1238
Над 80 терористи - камикавзе са преминали специална подготовка зад граница за извършване на терористични актове в Русия. Това заяви директорът на руската федерална служба за сигурност (ФСБ) на заседание на Държавната Дума. По думите му, част от терористите са обезвредени, но издирването на останалите е свързано с определени трудности. Някои от терористите притежават до седем документа за самоличност, съобщава РИА - Новости.
Патрушев заяви, че през 2004 г. ФСБ заедно с министерството на вътрешните работи (МВД) са предотвратили повече от 500 терористични акта. Той допълни, че засега в Русия не е организирана комплексна дейност, необходима за предотвратяването на терористични актове.
В изказването си пред Думата директорът на ФСБ заяви, че е необходим "специални правови режими за защита от тероризма" - за терористична опасност, антитерористична операция и извънредно положение. Той заяви също, че трябва да бъде създаден постоянен център за координация на действията на всички институции.
Патрушев призова депутатите да внесат изменения в наказателния и наказателно-процесуален кодекс с цел да бъдат увеличени сроковете за лишаване от свобода на терористи. Освен това директорът на ФСБ настоя, че терористите трябва да бъдет съдени не от съдебни заседатели, а от професионални съдии, предаде ИТАР-ТАСС.
Организатор на терористичната акция в Беслан е водачът на чеченските въоръжени бунтовници Шамил Басаев, заяви Николай Патрушев. За руските спецслужби е очевидно, че идеолози на атентатите в Северен Кавказ са Басаев и чеченският сепаратистки лидер Аслан Масхадов, каза Патрушев. Той потвърди, че в Беслан е имало граждани на САЩ и други чужди държави, "които според нас са се занимавали с недопустима дейност", и някои от тях са били задържани за проверка. Експертиза на телата на убити в Беслан терористи потвърди, че те са употребявали наркотици и успокоителни, по-специално амфетамин, съобщи Патрушев, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).