Армения призна Палестина

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
11:52 / 21.06.2024
1532
Властите на Армения обявиха признаването на Палестина като държава.

Това се посочва в съобщение на пресслужбата на Министерството на външните работи на Армения.

"Катастрофалната хуманитарна ситуация в Газа и продължаващият военен конфликт са едни от основните въпроси в международния политически дневен ред, които изискват решение. Република Армения категорично отхвърля ударите по цивилни инфраструктури, насилието срещу цивилното население и вземането на заложници и залавянето на цивилни по време на въоръжения конфликт и се присъединява към исканията на международната общност за тяхното освобождаване без предварителни условия", се посочва в съобщението.

"Република Армения се присъедини към резолюциите на Общото събрание на ООН, които призовават за незабавно прекратяване на огъня в Газа. Освен това Република Армения е искрено заинтересована от установяването на мир и стабилност в Близкия изток, установяването на трайно помирение между еврейския и палестинския народ. На различни международни платформи ние винаги сме се застъпвали за мирно и цялостно уреждане на палестинския въпрос и сме подкрепяли принципа на "двете държави“ за разрешаване на израелско-палестинския конфликт. Ние сме убедени, че това е единственият начин да гарантираме, че палестинците и израелците могат да реализират законните си стремежи", се допълва от арменското МВнР.

"Въз основа на горното и потвърждавайки своя ангажимент към международното право и принципите на равенство, суверенитет и мирно съвместно съществуване на народите, Република Армения признава Държавата Палестина", се посочва в заключение.

Виж коментарите (0)

Още по темата (17):
28.06.2024 NBC News: Пентагонът се готви за спешна евакуация на американците от Ливан
30.04.2024 Доц. Искрен Иванов: Признаването на една независима палестинска държава би усложнило конфликта в Близкия изток
22.04.2024 Финансист: Цената на бензина може да падне под 2,40 лева
21.04.2024 Израел отзова посланиците си
19.04.2024 Атанас Запрянов: България не е застрашена военно
14.04.2024 Надежда Нейнски: Ще бъде един неспокоен свят през следващите години
Още новини от Международни новини:
Опустошителна буря връхлетя Европа, най-малко седем са загинали
Евакуация в Гърция!
Евакуират туристи от известен курорт в Турция
Марин льо Пен може да триумфира на изборите във Франция
Голям астероид ще премине покрай Земята
Осъдиха българин във Великобритания, представял се за масажист и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).